Međunarodni tjedan novca

U sklopu EU projekta Erasmus + “KeepInvest Donate Spend”, a povodom Međunarodnog tjedna novca i Područna se škola Krištanovec mnogobrojnim aktivnostima pridružila obilježavanju tog važnog tjedna.

Kako bi se učenicima nižih razreda objasnila vrijednost novca i kako je važno štedjeti kad imate, naučili su uz pomoć igre u kojoj su, donijevši vlastiti novac koji su izradili, morali u našoj imaginarnoj trgovini kupiti što više za manje novca…

Osim što smo imali ljekarnu i trgovinu namirnicama, osmislili smo i trgovinu igračkama te liječničku ordinaciju. Na zabavan i kreativan način učiteljica Veronika Kapelari Horvat učenike je upoznala s vrijednošću novca. Učiteljica, ali i učenici bili su iznenađeni i sretni jer su i matematički sadržaji bili ponovljeni na drugačiji način. Osim što smo kroz igru ponovili matematičke sadržaje, obilježili smo i dan financijskih igara pa smo u te svrhe igrali bankarsku igru “Monopol”.

Učenici ali i učiteljice, Jasminka Štefić i Veronika Kapelari Horvat, poželjeli su da je ovakvih matematičkih sati što više jer samo zorno učenje i učenje kroz praktične primjere može donijeti najbolje rezultate. Na ovaj se način pokušava djecu obrazovati za financijsku pismenost koja se već polako uvodi u nastavni Plan i program kroz sadržaje građanskog odgoja.

Najsretniji bi smo bili kad bi se, po uzoru na Rumunjsku, financijska pismenost uvela kao zaseban izborni predmet gdje bi učenici učili kako izračunavati postotke, kamate, štedjeti, ali i novac što bolje iskoristiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije