Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici

(HONI) koje organizira “Hrvatski savez informatičara” (HSIN). HONI, odnosno “Croatian Open Competition in Informatics” natjecanje je u programiranju putem Interneta na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani učenici iz Hrvatske i cijelog svijeta.

Ovaj je program HSIN pokrenuo 2006. godine s ciljem priprema nadarenih učenika informatičara osnovnih i srednjih škola Hrvatske za informatička natjecanja, te za natjecanja i pripreme mladih informatičara Europe i svijeta prije međunarodnih natjecanja. HONI je nastao po uzoru na neka druga međunarodna informatička natjecanja, a ranijih je godina postojao u sličnom obliku – na domaćoj razini Hrvatska programerska liga, a na međunarodnoj “Internet online contest”.

HONI se u školskoj godini 2014/2015 održava pod pokroviteljstvom “Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta” i “Hrvatske zajednice tehničke kulture”. Proteže se kroz sedam kola natjecanja tijekom školske godine. Svako kolo sastoji se od trosatnog rješavanja osam zadataka u programskim jezicima Python, Pascal, C, C++ i Java.

Natjecatelji iz udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i “Međimurski informatički klub Čakovec” (MIK) postigli su i ove godine zavidne rezultate.

Matija Bujanić je među četvrtim razredima osnovne škole osvojio prvo mjesto u ukupnom poretku.

Martin Josip Kocijan je među sedmim razredima također osvojio prvo mjesto u ukupnom poretku.

Dok su Tio Špicar, Lovro Makovec i Stjepan Petković postigli sedmo, šesnaesto i dvadeset drugo mjesto.

Među prvim razredima srednje škole, Jurica Horvat je osvojio dvanaesto mjesto, Nino Cmrečnjak dvadeset prvo, a Luka Habuš trideseto. Među drugim razredima Juraj Barlek je osvojio devetnaesto mjesto.

U kategoriji trećih razreda Stjepan Požgaj je osvojio treće mjesto.

Livio Benčik je osvojio osmo, Borna Bilas petnaesto i Miro Krištofić dvadeseto mjesto.

Mentori učenicima, članovima obiju udruga, su Dejan Drabić i Miljenko Blažeka.

Svi natjecatelji sudjeluju u projektu “Škola mladih programera” koji sufinancira “Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta” te projektu “Budi informatičar” koji podupire “Grad Čakovec”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije