Dan sigurnijeg interneta: Sigurnost prije svega

>> Dan sigurnijeg interneta: Sigurnost prije svega

U II. osnovnoj školi Čakovec integriranom je nastavom obilježen Dan sigurnijeg interneta (10. veljače 2015.) Učenici II. osnovne škole Čakovec protekle su srijede obilježili Dan sigurnijeg interneta integriranom nastavom engleskog i hrvatskog jezika te informatike. Nastava se organizirala u šestim i osmim razredima u popodnevnom terminu.

Šesti su se razredi s učiteljicom hrvatskoga jezika, Vlatkom Levačić, na ranijim satima upoznali s osnovama stripa i njegovim jezikom. Učiteljica informatike, Iva Naranđa, upoznala je učenike s korištenjem Web 2.0 alata Pixton te dala upute kako se njime sigurno služiti. Pixton je alat koji služi upravo izradi stripova.

Učenici su, vođeni svojim učiteljicama, na integriranom satu te srijede, samostalno sastavljali stripove, pravili kadrove, birali pozadine, likove, upisivali odgovarajuće dijaloge ili pripovjedne dijelove te tako na zabavan način primjenjivali svoja znanja učeći usput i sami o sigurnosti. Za osme razrede organizirana je integrirana nastava engleskog jezika i informatike pod vodstvom učiteljice engleskog jezika Branke Lamza i učiteljice informatike Ive Naranđa.

Nastavna je tema bila “Safety on the Internet”. Pogledali su video animacije na engleskom jeziku koje sadrže savjete o tome kako biti što sigurniji na internetu, rješavali interaktivne kvizove te proširili vokabular kroz čitanje teksta na engleskom jeziku o sigurnosti na internetu. Svoje stečeno znanje odmah su primjenjivali izrađujući prezentacije s uputama kako sigurno koristiti internet. Koristili su Web 2.0 alat Powtoon. Svrha integrirane nastave bila je prvenstveno educirati učenike, ali i na zabavan i drugačiji način pokazati kako sigurno koristiti mrežne stranice, odnosno internet.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije