ETŠ – LiDraNo 2015.

>> ETŠ – LiDraNo 2015.

Snježni petak 6. veljače. Popodnevni sati. Snijeg nije spriječio LiDraNoljupce da dođu i pogledaju što su ove godine pripremili vrijedni učenici i profesori srednjih škola Međimurske županije.

Učenici Ekonomske i trgovačke škole sudjelovali su u literarnom i scenskom izričaju. Jelena Hruška kazivanjem poezije Konstantina Kavafisa Čekajući barbare, pod vodstvom mentorice Dijane Fric, prof. savjetnice.

Dramsko-scenskom igrom predstavili su se dramci ETŠ-a: Aleksandar Barlović, Sindy Bubek, Franka Krnjoul, Leona Kurti, Paula Lajtman i Marko Novak pod vodstvom mentorice Valentine Perčić Štefok, prof. Dramski tekst Moj vrli svijet književni je kolaž nastao prema motivima iz djela K. Novaka, J. Horvat i L. Bajuk o mitološkim bićima međimurskog podneblja, izmišljenim prijateljima, borbi i pobjedonosnom pronalasku snage u sebi.

Ekonomska i trgovačka škola sudjelovala je i u literarnom izričaju s dva rada. Proznim tekstom Šaptačica konjima predstavila se Karla Miklautz (mentorica Dijana Fric) te dijalektalnom poezijom Bombreki Vanesa Obadić (mentorica Valentina Perčić Štefok, prof.). Bombreki tj. Pupoljci su pohvaljeni, a rad je ocijenjen kao treći na županijskoj razini. Valentina Perčić-Štefok, prof.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije