SŠP: Benjamin Mihoci osigurao nastup na državnoj Smotri LiDraNo 2015.

Županijska Smotra LiDraNo za srednje škole održana je u petak 6. veljače u Centru za kulturu Čakovec. Učenik 3. razreda gimnazije SŠP, Benjamin Mihoci, jeuz pomoć i podršku svoje profesorice hrvatskoga jezika i mentorice Željke Ivančok Varga među pojedinačnim nastupima bio najbolji te osigurao državno natjecanje u Primoštenu!

Benjamin je za svoj pojedinačni nastup odabrao ulomak iz romana Kristiana Novaka, Črna mati zemla. Probijanje leda, razbijanje treme i opuštanje publike bili su samo usputni naumi Benjaminova nastupa s kojim je otvorio Smotru. Ipak, sada već iskusan LiDraNovac, ubrzo je zavladao pozornicom. Prema komentarima žirija, Benjaminovo kazivanje monologa bilo je kvalitetno i besprijekorno točno.

Izbornica za dramsko-scensko stvaralaštvo, glumica Barbara Rocco, skratila je muke prisutnima i odmah obznanila da je od svih pojedinačnih nastupa upravo naš mladi glumac osigurao mjesto na državnoj smotri u Primoštenu! “Oduševljena sam, obistinilo se ono čime se vodim u životu: svaki je trud kad-tad nagrađen! Radilo se ozbiljno i kontinuirano od prvog razreda. Ipak, važan je prije svega talent koji Benjamin neosporno posjeduje. Čestitam Benjaminu od srca i veselim se našoj daljnjoj suradnji”, bile su riječi ponosne i sretne Benjaminove mentorice, profesorice Željke Ivančok Varga.

Iako je Benjamin suzdržano i samozatajno uživao u proglašenju najboljeg pojedinačnog nastupa, podijelio je s nama svoje zadovoljstvo: “Sretan sam, ponosan i zadovoljan, radujem se Primoštenu i prilici da se predstavim Državnom povjerenstvu za LiDraNo, ali još više se radujem sljedećem LiDraNu kako bih se opet družio s talentiranim, druželjubivim i iskrenim međimurskim vršnjacima.”

Benjaminu i mentorici Željki Ivančok Varga od srca čestitamo na profesionalnom nastupu i odličnim kritikama. Želimo im dobre pripreme za državnu Smotru LiDraNo 2015. s uvjerenjem da će kvalitetno predstaviti svoj rad i našu Srednju školu Prelog.

Veronika Mesarić, učenica 3. razreda slastičarskog smjeratakođer je nastupila pojedinačno s kazivanjem pjesme Jacquesa Preverta, Doručak. Ipak, više je uspjeha imala u skupnom scenskom nastupu sa svojim kolegama iz Srednje škole Prelog u dramsko-scenskoj igriTheatrum Mundi ili Pomalo obiteljska.

To je predstava čiju su ideju učenici unatrag tri mjeseca razrađivali s voditeljicom prof. Đurđicom Katanec. Upravo je ideja zaslužna za odlične kritike od strane žirija koji je predstavu predložio za državno natjecanje. Uz nas, Srednju školu Prelog, taj su prijedlog zaslužili i učenici iz Tehničke škole Čakovec dramsko-scenskom igrom Nema frke.

Naravno da dramska družina iz SŠP i u toj kategoriji očekuje konkretan poziv na državnu smotru 🙂

Bilo kako bilo, ovogodišnja županijska Smotra Lidrano je bila sjajna. Povjerenstvo za dramsko-scenski izraz (Zlatka Grahovec, Igor Baksa, Davor Dokleja) iznimno je bilo zadovoljno ovogodišnjim uvježbanim nastupima svih srednjih škola. Iz tog se razloga rodila ideja za “reprizom” najboljih nastupa ovogodišnjeg županijskog LiDraNa koja će se održati 28. veljače (subota) u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 11 sati.

Zahvaljujemo Tehničkoj školi Čakovec na domaćinstvu te Županijskom povjerenstvu LiDraNo 2015. na čelu s predsjednicom prof. Nevenkom Mlinarić na ovom ugodnom i dobro organiziranom druženju učenika i mentora srednjih škola Međimurske županije. Bravo za sve nastupe!

Dragi učenici, bili ste odlični!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije