Projekt: Poučavanje hrvatskoga jezika inojezičnih učenika

Danas, u petak 23. siječnja, u 10 sati na Visokoj učiteljskoj školi počinje provođenja projekta “Razvoj kompetencija učitelja i nastavnika u poučavanju hrvatskoga jezika inojezičnih učenika”.

Prvi modul Projekta na koji će se odazvati svi učesnici: predstavnici predškola i škola koje polaze učenici inojezičari (Romske nacionalne manjine ili učenici čiji je materinski jezik neki drugi strani jezik), škole u kojima se održava pripremna nastava hrvatskoga jezika te članovi projektnoga tima. Prvi dio modula jest plenarno predavanje i uvod u Projekt, a u drugom dijelu modula planira se radionički način rada.

Riječ je o jedinom susretu od svih najavljenih modula na kojem će se okupiti svi sudionici. Ostali moduli odvijat će se u svakoj od uključenih škola pojedinačno u suradnji s projektnim timom. Projekt je namijenjen svima onima u Međimurskoj županiji koji u odgojno obrazovnim ustanovama poučavaju inojezične učenike. Međimurska županija osobito je zanimljiva jer je u njoj najviše učenika romske nacionalne manjine kojima hrvatski nije materinski jezik.

Specifičnost ovoga projekta u odnosu na prethodne aktivnosti sastoji se u tome da ulazi u sve sfere odgoja i obrazovanja, od predškole do završetka srednje škole, uključujući i dva učenička doma. Konačni cilj projekta je utvrditi što preciznije trenutno stanje kvalitete poučavanja hrvatskog jezika kao inog i stranog. Što se tiče samih učitelja, određivanje konkretnog cilja profesionalnog razvoja u tom radu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije