FOTO: Prva produkcija učenika Mateja Ščavničara

>> FOTO: Prva produkcija učenika Mateja Ščavničara

Treće nedjelje adventa, 14. prosinca, održana je produkcija učenika Mateja Ščavničara. Osmero djece svojim je roditeljima, rodbini, učiteljima i prijateljima predstavilo svoja glazbena postignuća na synthesizeru. Pod geslom “ususret Božiću na krilima nota” pokazali su ono najbolje što su naučili protekle godine.

Učenici Mateja Ščavničara su: Sara Toth, Antonia Šajnović, Ivana Rešetar, Ivana Srša, Gabriel Šajnović, Rahela Perčić, Ida Trstenjak i Magdalena Žižek. Produkciji su se pridružili i njihovi prijatelji: Lara Bogdan, Stela Vuković, Dora Horvat, Laura Knechtl, Tihana Tomšić I Paulina Vršićkoji koji su pjevali uz pratnju mladih glazbenika.

Gošća je večeri bila mlada Leonora Kuqi, pobjednica Najglasa sjeverne Hrvatske u kategoriji juniora, a publiku je oduševio Aleksandar Majhen dvjema recitacijama. Mladi glazbenici djeluju uz podršku glazbene škole Suita iz Nedelišća i njezinog vlasnika Dejana Mošmondora.

Na kraju produkcije, učenicima i roditeljima obratio se učitelj Matej Ščavničar te naglasio važnost njegovanja talenata već u najranijoj dobi. Zamolio je roditelje za podršku i razumijevanje prema vlastitoj djeci jer roditelji su ti uz koje djeca uče voljeti glazbu, sviranje ili pjevanje.

Sjetio se i trenutka kada je on započinjao svoj glazbeni put te naglasio da je važno ne odustati kako god se teško nešto činilo.
U ime učenika, Mateju je zahvalila Antonia Šajnović riječima: “Naučio si i učiš nas svirati i čitati note, ali pokazuješ nam puno više. Pokazuješ nam kako voljeti glazbu, kako poštovati tipke i cijeniti dar sluha. Hvala ti što si učitelj, prijatelj, a ponekad i roditelj.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije