15. Sajam dobrote u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec

Krajem svake godine učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec organiziraju događaj humanitarnoga karaktera pod nazivom Sajam dobrote.

Osim samog Sajma, koji će se održati u utorak 23. prosinca, učenici Gimnazije spremaju nešto posebno nekoliko dana ranije. Naime, riječ je o adaptaciji poznatog mjuzikla Hairspray u izvedbi učenika Gimnazije koji ćete imati prilike vidjeti u srijedu, 17. prosinca, u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 19 sati. Voditelj projekta je profesor Damir Rodiger, a u mjuziklu sudjeluju članovi učeničkog Zbora Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, kao i učenici 3. razreda, polaznici izborne nastave Glazbena umjetnost.

U utorak, 23. prosinca, u prostorima Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec održat će se završni događaj Sajma dobrote na kojem će učenici predstaviti svoje (skrivene) talente i vještine s ciljem pomaganja onima kojima najviše treba. Uz prodajnu izložbu njihovih radova, u auli Gimnazije održat će se i zabavni program.

Prikupljena sredstva tijekom svih akcija i događanja Vijeće učenika ove je godine namijenilo humanitarnoj udruzi Fijolina, Lovri Pergaru, bolesnom dječaku kojem prijeti sljepoća, te Emini Križaić koja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći. Dio sredstava namijenjen je i fondu Prijatelj prijatelju (gimnazijski fond namijenjen za pomoć sadašnjim i bivšim učenicima sa zdravstvenim problemima i učenicima slabijeg imovinskoga stanja).

Podsjetimo, sredstva prikupljena na Sajmu dobrote do sada su donirana Udruzi za autizam – Pogled, Centru za odgoj i obrazovanje, Caritasovu domu, Udruzi slijepih i slabovidnih, Udruzi Katruža, Udruzi za sindrom Down, akciji Dajmo da čuju, Zakladi Ana Rukavina te mnogim drugima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije