Večer matematike u OŠ Jože Horvata: Matematika nije bauk!

>> Večer matematike u OŠ Jože Horvata: Matematika nije bauk!

Četvrtog dana prosinca u cijeloj je Hrvatskoj bila organizirana Večer matematike koje je organizator Hrvatsko matematičko društvo posredstvom svojih članova, učitelja matematike na školama.

Ova zanimljiva Večer po drugi puta je održana u Oš-i Jože Horvata Kotoriba. Provele su je učiteljice matematike predmetne nastave Karolina Horvat-Sačić i Ivana Lukša- Peranec o čemu je potonja rekla:- Cilj te Večeri je popularizacija matematike te da se kroz nju druže roditelji i djeca. Kako djeca baš ne vole matematiku pa je i cilj da im roditelji pomognu kako bi je zavoljeli. Večer može biti natjecateljskog duha ili pomoć roditelja djeci i obrnuto-naglasila je.

Intencija je da se s godinama broj učesnika povećava pa su se tako ove godine, osim predmetne nastave, u popularizaciju matematike uključili i učenici i roditelji razredne nastave od drugog do četvrtog razreda u čemu su posebnu ulogu imali njihovi učitelji: Danijela Sabol, Mladen Grubić, Robert Katanec, Nenad Podgorelec, Željka Matulin i Snježana Filipašić.

Sat i nešto vremena predviđenog za druženje brzo je prošlo, a učesnici su se kućama razišli s porukom: – Matematika nije bauk! Za razliku od lani, kada je učestvovalo 30 učenika i roditelja, ove godine se je ta brojka popela na 84 s time da je za to povećanje zaslužan broj onih koji su došli iz razredne nastave, a njih je bilo 59. Valja istači kako su uz roditelje dječji pomoćnici bila i braća te poneka baka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije