Erasmus učenici u Gospodarskoj školi Čakovec

U razdoblju od 3. do 21. studenog Gospodarsku školu posjetilo je šesnaestero učenika i jedna nastavnica iz portugalske škole CFPIC (Centro de Formação Prof. Ind. Calçado/Profesionalni trening centar za industriju obuće, koji se u spomenutoj školi obrazuju za zanimanje modelar obuće.

Glavni i osnovni smisao njihova posjeta jest međunarodna suradnja, razmjena kultura i razvijanje sposobnosti rada u multikulturalnom okruženju. Ovakva praksa pokazala se uspješna jer pomaže u izgradnji osobnosti i prihvaćanju različitosti. Za vrijeme posjeta vodila ih je Marija Damiš, nastavnica strukovnih predmeta za zanimanje obućar u Gospodarskoj školi Čakovec.

Njihov zadatak bio je izraditi model obuće od recikliranih materijala kao što su tekstil, koža, umjetna koža i mikroguma, a da pri tom ne koriste posredstvo strojeva, osim šivaćeg stroja. Cilj ovakvog zatatka bio je orijentacija u prostoru prema dostupnim materijalima i alatima. U sklopu posjeta učenici su također posjetili tvornice: “Humana nova” (Čakovec) “Paul Green” (Prelog) “Haix” (Mala subotica) “Jelen Proffesional” (Čakovec) i “Otos” (Osijek).

Međunarodna suradnja putem projekta Erasmus + , nastavit će se početkom srpnja 2015. godine kada će deset učenika iz Gospodarske škole Čakovec, posjetiti Profesionalni trening centar za industriju obuće u Portugalu, gdje će dva tjedna učiti računalno modelirati obuću u specijaliziranom CAD/CAM programu za oblikovanje obuće “Mind Cad”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije