SŠP: Naša knjižnica postaje komunikacijsko središte škole

Knjižnica naše škole konačno diše normalno. Proteklih je tjedana postala vrlo dinamično mjesto, ostala bez nekih stolova, klupa, stolica i računala, ali vjerujemo da joj nije žao jer se u njoj tijekom Mjeseca hrvatske knjige natjecalo, družilo i nasmijalo mnogo učenika.

Vodeći motiv je bila vuna kao glavno sredstvo u nekoliko održanih radionica pod nazivom Paukova mreža. Paukovu su mrežu učenici nekoliko puta rasplitali sudjelovanjem u zabavno-edukativnim kvizovima u kojima su ponekad, sa srećom ali i znanjem, budući kuhari pobijedili gimnazijalce.

U okviru MHK realizirali smo projekt Tulum s(l)ova – opušteno druženje uz čitanje pod svjetiljkama. Nakon čitanja smo se zahvaljujući Skypeu nakratko podružili sa sudionicima tulumašima iz Križevaca i uz sladak i fin domjenak pogledali film October Baby.

Naše učenike (3.G i 4.G) ugostila je OŠ Donja Dubrava gdje je također uspješno realiziran još jedan projekt – “Čitajmo zajedno”. Evo što o takvim književnim susretima i suradnjama misle učenici: “Ovaj projekt suradnje i način analize književnih djela izrazito je zanimljiv, inovativan i zabavan. Takvih bi projekata trebalo biti više”.

Na Martinje i Dan hrvatskih knjižnica, 11. studenoga, naši su maturanti četverogodišnjih razreda posjetili Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu te sajam Interliber. Bio je to prvi dan održavanja Sajma pa nije bilo gužve što je pridonijelo ležernoj šetnji među štandovima, čitanju, razgledavanju, kupovanju i predstavljanju knjiga i književnika.

Mjesec hrvatske knjige zaokružili smo i završili ponovno u knjižnici Škole radionicom “O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi”.

Ovo su naši mali koraci u borbi protiv izjave o rezultatima nedavno provedenog istraživanja koje potvrđuje da su mnogim učenicima lektira i čitanje veliki bauk.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije