Tulum s(lova) u OŠ Belica

>> TULUM S(L)OVA U OŠ BELICA

U petak, 31. listopada učenici osmih razreda OŠ Belica uživali su u dobrom društvu s knjigama. Već treću godinu zaredom u našoj knjižnici održava se Tulum s(l)ova, projekt koji započinje noćnim čitateljskim susretom.

Izvorni hrvatski projekt poticanja čitanja iz užitka namijenjen je učenicima sedmih i osmih razreda, a pod izravnim je pokroviteljstvom Hrvatske mreže školskih knjižničara i Hrvatske udruge školskih knjižničara. Susret je trajao od 19.00 – 24.00 sata.

Najvažnija aktivnost te večeri je ceremonijalo čitanje iz užitka koje se odvija u mraku uz upaljene svjećice i baterijske svjetiljke. Učenici su bili kreativni i u drugim aktivnostima te večeri; pjevali su, igrali društvenu igru, natjecali se u literarnoj radionici.

Nakon ceremonijalnog čitanja, povezali su se skypeom s knjižnicom OŠ Josipa Badalića iz Graberja Ivaničkog u Zagrebačkoj županiji te im predstavili svoju školu i aktivnosti koje provode na Tulumu. Najslađi dio susreta bila je degustacija torte koju je napravila kuharica Marija Križaić. Prije odlaska kućama opustili su se uz film “It’s a kind of a funny story.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije