SŠP: Štednjom i radom do poduzetničkog duha

Izvanučionična nastava na sajmu Ambienta i u robnoj kući Ikea ekonomistima 3. razreda Srednje škole Prelog otkrila je čari promocije, ponude i potražnje namještaja i prateće industrije. Otkrili su mogućnosti savršeno modernog i funkcionalnog unutarnjeg i vanjskog uređenja za koje je ipak bitna nekakva financijska (infra)struktura. A da su financije ozbiljna stvar, promišljali su naročito za Dan štednje, 31. listopada te su, između ostalog, učenicima kolegama (a ne bi bilo loše ni mnogim Hrvatima) poručili da ne troše novac koji nemaju.

Da ekonomisti SŠP-a vrlo odgovorno planiraju budućnost, pokazali su na Sajmu poslova 29.10. u Graditeljskoj školi Čakovec. Patricija Zadravec (3. EK), Ines Tisaj (3.EK), Karlo Kivač (4.EK) i Paula Hančić (4.EK) predstavili su svoju vježbeničku tvrtku Dramita d.o.o. “Firma” se bavi proizvodnjom i prodajom namještaja i madraca, a organizirana je u odjele: prodaja s marketingom, nabava sa skladištem, računovodstvo i financije te administracija. Budno oko menadžmenta pazi da se poslovi odvijaju na vrijeme, efikasno i ekonomično. Menadžment pak je pod paskom profesorica Darinke Mustač i Tanje Gregur.

Ekonomisti na Sajmu poslova s prof. Mirelom Petković

U sklopu Sajma održala su se predstavljanja pojedinih institucija i škola. Tako su našu školu osim ekonomista predstavili i ugostitelji – Tin Goričanec (3. kuhar), Veronika Mesarić (3. slastičar), stručni učitelji Naranđa Anica, Škvorc Vesna i Turek Vlado.

Uz praćenje trendova i relacija na tržištu rada učenici Srednje škole Prelog će biti spremni za velik izazov zapošljavanja koji ih ubrzo čeka. Ali, kako kažu – ne boje se!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije