U TŠČ održana konstituirajuća sjednica učeničke Zadruge

Osnovana krajem prošle školske godine, učenička Zadruga Tehničke škole Čakovec polako staje na svoje noge, a njeni članovi rade punom parom.

Udruga trenutno broji sedamdesetak članova iz redova učenika i profesora, a s vremenom očekujemo porast broja izvanškolskih članova. Tridesetak članova Zadruge prisustvovalo je njezinoj konstituirajućoj sjednici. Novim načinom rada u Školi – putem učeničke Zadruge, njezini članovi pokušat će na tržište plasirati proizvode nastale na praktičnoj nastavi, u okviru izrade završnog rada, za vrijeme nastave ili izvannastavnih aktivnosti.

Na dnevnom redu 1. sjednice našlo se izvješće predsjednika privremenog Zadružnog odbora, predstavljen je plan i program rada Zadruge koji, između ostalog, predviđa prikupljanje raznih stvari, akcije uređenja Škole i okoliša, partnerstvo s drugim zadrugama, školama, institucijama u, ali i van granica Republike Hrvatske, prezentaciju rada Zadruge putem organizacije izložbi, izlaganja na sajmovima, prezentacijama, smotrama i dr.

Proglašen je osnutak i početak rada Zadruge te su odabrani članovi Zadružnog odbora. Iz redova učenika to su Lorena Krhač i Sebastian Petek, a iz redova zaposlenika Škole profesori Zlatko Leček i Silvio Štefanac te tajnica Romina Rapaić. Predloženi su i izglasani ime Zadruge – Zadruga USERZadruga učenika strojarstva, elektrotehnike i računalstva, te privremeni logo. Zadruga će djelovati u 4 sektora: strojarstvu, elektrotehnici, računalstvu i multimediji, a učlanit će se i u Hrvatsku udrugu učeničkog zadrugarstva. Tajnika i predsjednika Zadruge saznat ćemo za koji dan, nakon što ih izabere nadležno tijelo.

Kao i uvijek u sličnim, hvalevrijednim projektima koje pokreću profesori ili učenici Tehničke škole Čakovec, punu podršku radu Zadruge dao je i ravnatelj Škole Dražen Blažeka koji je napomenuo da Škola kao poticaj za rad učenicima odmah može ponuditi financijsku potporu pri odlasku na seminare, stručne skupove i sajmove koji se organiziraju u Hrvatskoj ili inozemstvu, a vezani su uz rad zadruga.

O našoj novoj zadruzi novoizabrana članica Zadružnog odbora Lorena kaže: Drago mi je što se u našoj školi uspjelo ostvariti ovakvo nešto. Smatram da će ova učenička zadruga pomoći u napretku nas učenika i cijele Škole. Bit će to leglo mašte i ideja iz kojeg će izvirati brojni planovi i projekti kojima se unaprijed veselimo. Jedino što žalim je što se nije osnovalo prije, nego sad, kad sam na kraju srednjoškolskog obrazovanja.

Već je pokrenuta i web stranica Zadruge kojoj možete pristupiti na http://ss-tehnicka-ck.skole.hr/u_eni_ka_zadruga_user. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije