ETŠ: Književni susret s Kristianom Novakom

Dana 15. listopada 2014., povodom Mjeseca knjige, Ekonomsku i trgovačku školu u Čakovcu posjetio je cijenjeni književnik Kristian Novak.

Autor je rodom iz Međimurja, a njegova se knjiga “Črna mati zemla” nalazi na vrhu ljestvica čitanosti u Hrvatskoj te je u užem izboru dobitnika nagrade tportala za najbolji roman napisan u 2013. godini. Književnik je učenicima darovao knjige kao zahvalu za rad na projektu prof. Perčić, pod nazivom “Homo ludens kajkaviana”.

Druženje s piscem započelo je čitanjem njihovih autorskih kajkavskih stihova te pjesmom murskih deklica “Rijeka Mura tiho šumila” pod vodstvom prof. Ive Novak, a nastavilo se dramatizacijom ulomka iz romana. U razgovoru s moderatoricom susreta, Valentinom Perčić Štefok, Kristian je Novak govorio o svojim srednjoškolskim danima i poticajima za pisanje knjige, pitanju identiteta i jezičnim osobitostima knjige.

Istaknuo je i svoje djetinjstvo u Međimurju te bakine priče o međimurskim legendama. Na kraju nam je otkrio da radi na novoj knjizi čija je tematika također vezana uz međimurski prostorni identitet. Zahvaljujemo mu na poticajnom druženju, odličnoj atmosferi i savjetima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije