Suradnja OŠ Nedelišće i Gljivarskog društva Smrčak

Već dugi niz godina ostvaruje se kvalitetna suradnja OŠ Nedelišće, PŠ Pušćine Grupe Mladi čuvari prirode i njihove voditeljice učiteljice Sanje Marciuš i Gljivarskog društva Smrčak na području edukacije o rasprostranjenosti gljiva na ovim područjima te o jestivim i otrovnim gljivama našeg kraja.

Za članove grupe Mladi čuvari prirode i njihove roditelje stručno predavanje održao je 30. rujna 2014. dugogodišnji član i jedan od osnivača GD Smrčak gosp. Dragutin Ceilinger. Kroz predavanje vrsnog stručnjaka i poznavatelja gljiva djeca su upoznala razne vrste gljiva, a imala su i priliku uživo ih vidjeti na izložbi koja je bila postavljena u prostoru škole.

Predavanje o proizvodima od gljiva održala je gosp. Anica Ceilinger također članica društva od njegovog osnivanja. Učenici su imali prilike kušati i razne namaze i kolače sa gljivama. Učenici su proširili svoja znanja o gljivama. Dogovorena je i daljnja suradnja društva i učenika kroz gljivarenja i predavanja. (Tekst: Sanja Marciuš dipl. uč. RN)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije