Predstavnici OŠ Ivanovec posjetili školu u Murakeresturu

U petak, 26. rujna 2014. u OŠ Nikole Zrinskoga u Murakeresturu svečano je obilježen Dan škole i Dani Nikole Zrinskog povodom 350 godina smrti Nikole Zrinskog i pada Novog Zrina.

Cijeli program posvećen je Nikoli Zrinskom, velikom pjesniku, političaru i vojskovođi. Među mnogobrojnim posjetiteljima iz Mađarske i Hrvatske našli su se i učenici Osnove škole Ivanovec: Tea Novak ( 8.r. ), Lidija Pintarić ( 6.r. ) i Adella Pancer ( 6.r. ) uz ravnateljicu škole Palminu Novak i učiteljicu hrvatskoga jezika Natašu Kralj. Nazočila je i Vesna Haluga, generalni konzul RH u Mađarskoj koja je istaknula važnost povezivanja mađarskih i hrvatskih škola u mnogobrojnim projektima.

U svečanom i dirljivom programu ispunjenom ljubavlju i sjećanjem na velikana Nikolu Zrinskog najprije je krenula prisega prvoškolaca, dodijeljene su stipendije ponajboljim učenicima, uručene diplome najzaslužnijima, proglašeni su rezultati natječaja za pomurske i međimurske škole te položeni vijenci ispred poprsja Nikole Zrinskog koji se nalazi na samom ulazu u školu.

U ime škole vijenac je položila Palmina Novak, ravnateljica škole. Nakon svečane priredbe nastavljeno je druženje u školi radionicom kreativnog i lijepog pisanja, jezičnom radionicom na mađarskome, njemačkome, engleskome i hrvatskome jeziku, biciklijadom u Novi Zrin i zajedničkim druženjem u prostorijama škole.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije