Sudjelujte u “Prometnoj učilici” i osvojite vrijedne nagrade!

Sudjelujte u “Prometnoj učilici” i osvojite vrijedne nagrade!

Jedan od projekata koji je financiran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa je i projekt “Prometna učilica”. Radi se o web aplikaciji za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa za osnovne škole čime je prometna problematika postala interaktivno dostupna svim učenicima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Kako bi potaknuli što češće korištenje ove aplikacije sa svrhom upoznavanja osnovnoškolske djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem, pokreće se u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i CARNeta, natjecanje iz poznavanja prometnih propisa.

Na natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola na području Republike Hrvatske i to pojedinačno, a isto tako zajedno s drugim učenicima. Prijava na Prometnu učilicu obavlja se pomoću CARN-etove lozinke koja postoji za svakog učenika škole, a može se preuzeti kod administratora (u pravilu je to tajnik/ca škole).

Cilj je Prometne učilice dakle podizanje razine prometne kulture već od najranije dobi, počevši kontinuiranim obrazovanjem djece, kao preventivnom mjerom u sprečavanju stradanja djece u prometu. Prilagođena je uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole, te obrađuje nekoliko tematskih cjelina – kretanje pješaka u prometu, vožnju bicikla u prometu, školske prometne jedinice, djecu i roditelje u prometu, te opasnosti kretanja uz željezničku prugu; kako kroz poučne sadržaje, tako i kroz pitanja za provjeru znanja.

Osim poučnih sadržaja i vježbi, učenici imaju i nekoliko igri i sadržaja zabavnog karaktera s temom prometnih propisa i ponašanje u prometu. Natjecanje počinje 01. listopada i traje do 30. studenog 2014 godine.

Za najbolje škole, razred, učenike i voditelja predviđene su nagrade:

– za 3 najbolje škole predviđeni su LCD ili LED televizori,
– za ukupno najuspješniji razred – jednodnevni izlet,
– za voditelja najuspješnijeg razreda-tablet PC,
– učenici nagrade dobivaju po razredima koje pohađaju, a to znači , najbolja dva učenika prvih, drugih,…osmih razreda, i to: za prvo mjesto – tablet PC i za drugo mjesto -bicikl+zaštitna kaciga.

Ukupno je osigurano 29 vrijednih nagrada. Ovim putem iz policije pozivaju sve škole i sve učenike osnovnih škola da pristupe natjecanju iz poznavanja prometnih propisa u sklopu “Prometne učilice”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije