Učenici OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec na susretu mladih međimurskih pjesnika

U spomen na pjesnikinju Ružu Pokolić iz Donjeg Vidovca organiziran je susret mladih međimurkih pjesnika pod nazivom “Ruža međimurska”. Organizator susreta bila je III. osnovna škola Čakovec uz suorganizaciju Općine Donji Vidovec i pokroviteljstvo Međimurske županije i Grada Čakovca.

Susret je imao za cilj upoznati život, stvaralaštvo i ostavštinu Ruže Pokolić te tako proširiti znanje o povijesti i kulturnim vrijednostima zavičaja. Za tu je prigodu raspisan literarni i likovni natječaj “Ruža međimurska” kojim se želio probuditi i ojačati interes učenika za međimursko pučko pjesništvo.

Učenici Osnovne škole “Petar Zrinski” Šenkovec sudjelovali su u tom natječaju. Neki od njih su pohvaljeni, a njihovi radovi se nalaze u Zborniku. Za likovno stvaralaštvo pohvaljeni su učenici: Mislav Pintarić-3.a (voditeljica: Radojka Oreški) i i Ela Pergar -3. b (voditeljica: Vesna Golub).

Za literarno stvaralaštvo pohvaljeni su učenici: Niko Farkaš -1. a razred (voditeljica: Jasminka Mesarić) i Borna Krejčir – 3. a (voditeljica: Radojka Oreški).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije