Svetkovina početka nove školske godine

Vrlo svečano, dojmljivo i lijepo 25 učenika Područne škole Gornji Kraljevec, započelo je novu školsku godinu. Učenici su prvi školski dan bili zajedno sa svojim roditeljima s kojima su pregledali udžbenike i ostali školski pribor, upoznali se s rasporedom sati, a potom su išli na Svetu misu u mjesnu kapelu.

Na misi za učenike vratišinečki župnik velečasni Pavao Mesarić obavio je Zaziv Duha svetoga na sve učenike, vjeroučitelja i učitelje te blagoslovio pune školske torbe i uputio nekoliko lijepih rečenica i zaželio im puno uspjeha u školskoj godini koja je upravo započela. Zamjenica općinskog načelnika Milena Granatir je na kraju misnog slavlja “prvašićima” podijelila slikovnice i bombone, poklon Općine Vratišinec i MO Gornji Kraljevec, što se djeci posebno svidjelo.

Ovom lijepom događaju nazočili su i predsjednik Općinskog vijeća Vratišinec, Antun Bukovec, predsjednica VMO Gornji Kraljevec, Štefanija Jambrošić, ravnatelj matične škole “Dr. Vinka Žganca” Vratišinec, Željko Maček, te mještani koji su s učenicima učiteljicama Marijom Leček i Željkom Novak, podijelili radost druženja s djecom koje je kako kaže općinska donačelnica Milena Granatir, najveće blago, naselja, općine i župe, a početak školske godine prava svetkovina za čitavi Gornji Kraljevec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije