Početak školske godine u Gornjem Mihaljevcu

>> Početak školske godine u Gornjem Mihaljevcu

U ponedjeljak su katolički vjernici slavili spomendan rođenja Blažene Djevice Marije, poznat u narodu kao Mala Gospa. Ove godine se Mala Gospa poklopila s početkom školske godine.

Ispred škole je veseli žamor djece, ali razvidna je i ozbiljnost na dječjim licima. Svjesni su da su na početku još jedne nastavne godine koja će po svemu sudeći biti jednako zahtjevna kao i prošla, ako ne i zahtjevnija.

Da bi zabrinutost bila što manja i da bi se uz Božju pomoć krenulo prema novim izazovima, jer učenici su temelj naše budućnosti, nas i našega društva, pobrinuo se vlč. Ivan Vugrinčić, župnik župe “Sv. Katarine djevice i mučenice” u Gornjem Mihaljevcu, posvetivši misno slavlje zahvale svima koji ulažući sebe prenose znanja djeci, a ujedno uz prigodne darove (Bibliju, školsku torbu i kruh) uputio molitvu Blaženoj Djevici Mariji da da snage djeci kako bi se uspješno uspješno nosila s izazovima ove školske godine. 

Na misi su bili učenici OŠ “Gornji Mihaljevec” na čelu s ravnateljicom Karmen Sklepić i vjeroučiteljicom Pavlom Mesarić. Ni roditeljima ni nastavnicima ni djeci nije bilo naloženo da moraju nazočiti misi i djeca se nisu prebrojavala. Dolazak na misu je bila njihova slobodna volja, a crkva je bila puna, čak je bilo djece ispred crkve jer nisu svi stali unutra.

A nazočnost roditelja, nastavnika, učitelja, vjeroučiteljice, djedova i baka te župnika jasno je pokazala veliku zajedničku ljubav prema djeci, a i bila je poruka djeci da ne brinu jer nisu sama. Na kraju vrlo nadahnute prigodne propovijedi vlč. Vugrinčić je posebno zahvalio svima onima koji pomažu na zahtjevnom putu evangelizacije i zaželio svima blagoslovljenu i uspješnu školsku godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije