Jesenski rok: Evo koliko mjesta je ostalo na pojedinim fakultetima u Zagrebu

Upisi na fakultete završeni su pred koji dan, pa je sada poznat broj slobodnih upisnih mjesta za jesenski rok na pojedinim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu. Provjerite na koje studijske programe još uvijek imate šanse upasti.

Ispiti jesenskog roka državne mature provodit će se od 27. kolovoza do 12. rujna, dok će konačni rezultati biti poznati 21. rujna, nakon čega će se novi brucoši upisati na one fakultete na kojima je još ostalo upisnih mjesta nakon nedavno provedenih ljetnih upisa. Od Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje dobili smo podatke o broju slobodnih upisnih mjesta na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu.

Na Ekonomskom fakultetu ostalo tek nekoliko slobodnih mjesta

Popis slobodnih mjesta za upis kandidata na studijske programe sastavnica Sveučilišta u Zagrebu za jesenski rok godine 2014./2015. pokazuje da na mnogim od najpoželjnijih studijskih programa nije ostalo slobodnih upisnih mjesta.

Što se tiče onih popularnjih fakulteta, mnoge će zanimati da je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u redovnom programu ostalo 13 upisnih mjesta – šest na studiju Ekonomija, pet na iznimno popularnoj Poslovnoj ekonomiji te dva na stručnom studiju Poslovne ekonomije. Osamnaest ih je ostalo za studij Bachelor Degree in Business na istoj sastavnici.

Nešto mjesta ostalo je na Fakultetu prometnih znanosti, ali i na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike. Na studiju Medicinska biokemija Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta ostalo je tek dva mjesta, a isti broj slobodnih mjesta ostalo je na studiju Geodezije i geoinformatike.

Na FPZG-u slobodno tek 12 upisnih mjesta

Za studij Građevinarstvo na Građevinskom fakultetu na ostalo je pet mjesta, dok je sveukupno na Metalurškom fakultetu ostalo pet mjesta. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu ostalo je sveukupno 54 mjesta, dok je dosta njih ostalo i na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Na Fakultetu političkih znanosti ostalo je ukupno 12 slobodnih upisnih mjesta, šest na novinarstvu i šest na politologiji. Nešto mjesta ostalo je i na Šumarskom, Agronomskom, ALU-u, Muzičkoj akademijiKineziološkom te Veterinarskom fakultetu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije