Tehnička škola Čakovec u projektu Čitajmo svi, veliki i mali

U projektu “Čitajmo svi, veliki i mali” koji se provodio od veljače do svibnja u Europskoj godini glasnog čitanja sudjelovala je i Tehnička škola Čakovec. Cilj projekta je poticanje čitanja od najranije dobi i promoviranje glasnog čitanja i čitanja uopće. Projekt se odvijao pod pokroviteljstvom Grada Čakovca i Društva “Naša djeca” Čakovec i dio je kampanje “Čitaj mi”.

Nekolicina učenika Tehničke škole Čakovec (Teo Rihtarec, Vinko Moharić, Aleksandar Novak, Nikola Glavina, David Klobučarić), uz svesrdnu pomoć Nevenke Mlinarić, prof.,i Sanje Novak, dipl. bibl., čitala je u nekoliko navrata učenicima 3. razreda OŠ Ivanovec i djeci polaznicima Dječjeg vrtića “Pčelice” Ivanovec s kojima smo činili jedan od timova.

Najprije smo se družili s učenicima 3. razredai njihovom učiteljicom Irenom Levačić u njihovoj školi i čitali im priče “Ljubav sve rješava, Mamina maza i Kako se postaje velik” iz knjige Sanje Pilić “Kratke šaljive priče”. Slijedilo je druženje s djecom iz dječjeg vrtića “Pčelice” Ivanovec. Tamo  nas je veselo dočekala grupa djece sa svojim odgojiteljicama Snježanom Baksom, Ines Cvetko i Marijanom Kelkedi, a mi smo im interpretirali nešto drugačiju priču o ljubavi “Zaljubljeni žabac” Maxa Velthuijsa.

I za kraj, osnovnoškolci su posjetili Tehničku školu Čakovec. Dočekali smo ih i lijepo ugostili  u knjižnici te im pročitali jednu stranicu “Dnevnika Pauline P.”  Sanje Pilić. Nakon svakog čitanja, razgovarali smo o pročitanom djelu, prepričavali svoja osobna iskustva i izradili tematske plakate, pisali svoj dnevnik i izvlačili pouke iz pročitanog.  

Još važnije, stvorili smo neka nova poznanstva, pokazali da možemo prijateljevati bez obzira na godine i ugodno se družiti uz knjigu i čitanje. Rezultati projekta predstavljeni su 28. svibnja 2014., na promidžbi projekta na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka u Čakovcu gdje su se mogli vidjeti i plakati nastali na radionicama tijekom provedbe projekta.

S veseljem iščekujemo novu školsku godinu s kojom će krenuti novi ciklus projekta “Čitajmo svi, veliki i mali” te se radujemo susretu s našim starim malim prijateljima iz vrtića i osnovnih škola, a sigurno nas čekaju i neka nova prijateljstva. (Sanja Novak, dipl.bibl.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije