Ljetna škola informatike u dječjem odmaralištu Dramalj

Poštovani roditelji, znate li kako će Vam djeca provesti ljetne praznike? Niste sigurni kako im organizirati vrijeme? Grad Čakovec i Društvo “Naša djeca” Čakovec ovog ljeta organiziraju zabavno i edukativno ljetovanje za sve zainteresirane osnovnoškolce u gradskom dječjem odmaralištu u Dramlju od 7. do 14. srpnja 2014.

Cijena aranžmana je 1350 kuna, a uključuje: prijevoz udobnim turističkim autobusom, smještaj u hostelu “Čakovec” na bazi punog pansiona (5 obroka) – doručak, ručak, večera + užina prijepodne i poslijepodne, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja u autobusu i troškovi pedagoške pratnje + dnevnice za voditelje, a cijena je rađena na bazi min. 40 djece i 4 voditelja u pratnji.

Zašto ne iskoristiti slobodno vrijeme za stjecanje novih znanja i vještina iz područja koje postaje sve važnijim dijelom svakodnevnog života? Omogućite djeci da spoje učenje, ljetovanje i druženje kroz zanimljive radionice programiranja, izrade edukativnih računalnih igara, animacije i multimedije pod stručnim vodstvom učitelja.

Tehnologija oblikuje naše živote ali manjima odlučuje što ćemo i kako koristiti. Mi možemo učiniti puno više od korištenja, dijeljenja i “lajkanja”. Mi možemo ostvariti naše “lude” ideje i izgraditi usluge i stvari koje će donijeti radost drugima. Nikada nije bilo lakše napraviti vlastitu aplikaciju, izgraditi vlastitog robotaili osmisliti leteće automobile, zašto ne pokušati? To nije lagan put ali to je putovanje puno kreativnih izazova, zajednica koja pruža snažnu podršku i mnogo zabave. Jeste li spremni prihvatiti izazov i postati stvaratelj?


Zašto programiranje?

Programiranje je svuda oko nas. Svaka interakcija između čovjeka i računala je podržana programskim kodom. Programiranje je punoviše od mnoštva različitih alata, to je način gledanja na svijet: razdijeliti zadatke u sve manje podskupine. To je zabavno i kreativno područje ispunjeno velikim ljudima i strastvenom zajednicom.

Treba li spomenuti da će 2015. u EU nedostajati 900.000 ICT stručnjaka? Programiranje je nova pismenosti. Tehnologija, podatci i računala su u središtu našeg svakodnevnog života, a djeca koja razumiju osnove programiranja će biti prilagodljivija na promjenjive potrebe tržišta rada. Omogućite svojoj djeci da uče vještine koje su im potrebne kako bi postali bolji stvaratelji njihovog budućeg svijeta. Djeca će učiti programirati uz stvaranje vlastitih zabavnih projekata, te ih objaviti na webu.

Djeci nudimo da nauče ključne vještine 21. stoljeća:

– osnove programiranja i konceptualnog razmišljanja (slijed, prepoznavanje uzoraka, automatizacija, rastavljanje problema, algoritamsko razmišljanje, modeliranje)
– rješavanja problema i eksperimentiranje
– kritičko razmišljanje i analizu
– kreativni izražavanje
– prilagodba za nove izazove

Radionice su raspoređene po temama:

– programiranje,
– izrada računalnih igara,
– animacije i modeliranje,
– multimedija,

i prema dobnim skupinama polaznika:

– učenici od 1 . do 3. razreda,
– učenici od 4. do 6. razreda te
– učenici 7. i 8. razreda.

Novosti i informacije u grupi Ljetna škola informatike Čakovec saznajte klikom ovdje. Za sva pitanja i informacije obratite se voditeljici radionica Ivani Ružić na email: ivana.ruzic@skole.hr i 091 790 0656, predsjednici DND Čakovec Gordani Šoltić Siladi na email: gordanasolticsiladi@gmail.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije