DV “Vrapčić”: Na šenkovečkom vrtiću vijori se zelena eko zastava

Udruga “Lijepa naša” iz Zagreba uspješno vodi i koordinira međunarodni program za odgoj i obrazovanje za okoliš, u koji su uključene mnoge škole a u posljednje vrijeme i vrtići. Dobivanjem certifikata Hrvatskog povjerenstva FEE (Foundation for EnvironmentalEducation) Dječji vrtić “Vrapčić” Šenkovec je prvi vrtić u Međimurskoj županiji, na čijoj se zgradi s ponosom vijori Zelena zastava Međunarodnih eko škola!

Hrvatsko povjerenstvo međunarodne Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš, dodijelilo je Dječjem vrtiću “Vrapčić” status Međunarodne eko-škole. Vrtić je ispunio sve postavljene kriterije i brigu za okoliš promiče kao trajnu vrijednost i način življenja. Svečanost podjele certifikata i Zelenih zastava bila je upriličena u Zagrebu, 16. svibnja 2014. godine.

Dječji vrtić “Vrapčić” Šenkovec predstavili su članovi i koordinatori eko odbora vrtića: ravnateljica Snežana Karadža, odgojiteljice Ružica Benčić i Ksenija Bubek te kuma vrtića, Biserka Andrašević, direktorica tvrtke “Unimer” Čakovec. Ovo prestižno međunarodno priznanje dodjeljuje se na dvije godine a “Vrapčić” će i nadalje provoditi eko programe, zacrtane smjernice te produbljivati i proširivati rad na određenim eko temama kako bi mogao i nakon dvije godine konkurirati za obnovu statusa eko škola/vrtića.

Dječji vrtić “Vrapčić” je upriličio svečanost podizanje Zelene zastave u četvrtak, 22. svibnja 2014. godine, kada je i Općina Šenkovec imala svoj Dan Općine. Svečanosti su prisustvovali djeca, roditelji, predstavnici eko odbora, regionalna koordinatorica Međunarodnih eko škola za Međimursku županiju Vesna Branilović, predstavnici lokalne zajednice, županije i predstavnici medija.

Program svečanosti uključio je izvođenje Himne RH, eko himnu Dječjeg vrtića “Vrapčić” te nastup djece u narodnim nošnjama sa izvedbom dječjih narodnih pjesama i plesovima našeg kraja. Starija predškolska skupina Vrtića je izvela taj program pod vodstvom odgojiteljica Ružicom Benčić i Ksenijom Bubek.

“Vrapčići” imaju podršku roditelja, mještana te svog osnivača, Općine Šenkovec. Tekst za eko himnu “Vrapčića” napisao je Žarko Skok, a uglazbio Vladimir Novak. Mali “vrapčići” su bili nagrađeni velikim pljeskom svih prisutnih te dobili čestitke sa željama za daljnji uspješan rad.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije