Majčin dan u dječjem vrtiću “Ribica” Žabnik

Povodom Majčinog dana odgojiteljice u dječjem vrtiću “Ribica” Žabnik, organizirale su prigodno druženje s mamama i djecom. Najprije su mališani svojim mamama priredili malu priredbu na kojoj su pjevali i recitirali prigodne pjesmice i recitacije.

Program je započeo pjesmom “Mamica su štrukle pekli” koju su predstavnice vrtića – Neli Kutnjak, Tea Jakopić i Ana-Maria Bogdan, 10. svibnja 2014. otpjevale na Dječjoj smotri međimurskih popevki u Toplicama Sveti Martin. Nakon prigodnog nastupa djece, “ribice” su zaplesale i sa svojim mamama.

Za kraj druženja organizirana je bila likovno-kreativna radionica na kojoj su mame izrađivale cvjetiće od krep papira, raznolikih oblika. Radionicu je vodio gospodin Stanko Trstenjak iz Marofa, sakupljač i čuvar kulturne etno baštine i vlasnik etno muzeja.

Prema riječima gospodina Trstenjaka, takvi cvjetići su se nekada izrađivali za različite proslave poput svadbi, krštenja i sličnih događanja. Uz pomoć spretnih ruku gospodina Stanka, svaka je mama sebi izradila po jedan cvjetić kao uspomenu iz vrtića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije