ETŠ pomaže djeci oboljeloj od bulozne epidermolize

Ovogodišnji maturanti iz 4.b razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec svoj završetak četverogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja obilježili su sudjelovanjem u humanitarnoj akciji. Pomogli su udruzi DEBRA, društvu oboljelih od bulozne epidermolize.

Bulozna epidermoliza je nasljedna skupina bolesti koju karakterizira jaka osjetljivost kože, a kod nekih osoba i sluznice te se mogu pojaviti mjehuri i rane. Koža osobe koja boluje od ove bolesti nalik je leptirovim krilima, što znači da je osjetljiva na svaki pa i najmanji pritisak, trljanje i dodir nakon čega se mogu javiti bolne rane koje nalikuju opeklinama koje se znaju pojaviti i spontano. Oboljele često nazivaju “djeca leptiri”.

Maturanti iz 4.b razreda odlučili su pomoći osobama oboljelim od ove teške bolesti kupnjom muških i ženskim majica u bijeloj boji sa sloganom: Majica jedna – donacije vrijedna – zajedno za djecu leptire. Udruga se dijelom financira iz proračuna, od kampanija i donacijama koje su sve rjeđe. Unatoč krizi, srećom ima onih koji im žele i mogu pomoći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije