Tri međimurske škole i policija u projektu “Zdrav za 5”

Policijska uprava međimurska će u suradnji s partnerima na regionalnoj razini, u razdoblju od 22. travnja do 23. svibnja, u sklopu 2. komponente preventivnog projekta “Zdrav za 5” pod geslom “NE drogi, NE alkoholu, NE igrama na sreću – Živi zdravo, budi zdrav, jer čisti okoliš je zdrava budućnost” provesti niz preventivnih aktivnosti.

U te su aktivnosti uključene tri osnovne škole – OŠ Štrigova, OŠ Jože Horvata Kotoriba i OŠ dr. Ivana Novaka Macinec. Osnovna škola Štrigova će u suradnji s Općinom Štrigova u petak, 25. travnja na području te općine provesti akciju “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš”. Osnovna škola dr. Ivana Novaka Macinec obilježit će Dan planeta Zemlje na način da će se u srijedu, 23. travnja za polaznike škole na ribnjaku u Črečanu  provesti eko radionica pod nazivom “Čist okoliš, zdrava budućnost”.

Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba će u četvrtak, 24. travnja u 11,50 sati u školskoj dvorani provesti radionicu o  pružanju prve pomoći uz demonstraciju učeničke ekipe te škole. U sve te tri škole će se u vremenu od utorka 22., do petka 25. travnja u suradnji sa socijalnom zadrugom “Humana Nova” provesti akcija sakupljanja tekstila, tekstilne odjeće i obuće. Tekstilni predmeti sakupljati će se u prostorijama tih osnovnih škola.

Policijska uprava međimurska pridružit će se ovim aktivnostima na način da će policijski službenik sa psom za detekciju droga u sve tri škole izvesti pokaznu vježbu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije