TŠČ-ovci ponovo na vrhu

U organizaciji Školskog športskog saveza Varaždinske županije, u Varaždinu je 2. travnja 2014. godine provedeno Poluzavršno natjecanje iz atletike za školska sportska društva osnovnih i srednjih škola skupine Sjever.

Šesnaest ekipa osnovnih i srednjih škola, 8 ženskih i 8 muških, ukupno 230 učenika sportaša, borilo se za plasman na završnicu Državnog prvenstva RH koja će se održati u Poreču od 27. do 29. travnja za osnovne škole i od 30. travnja do 2. svibnja za srednje škole. Prvo mjesto u svim kategorijama osvojili su predstavnici iz Međimurske županije.

Naša ekipa ŠŠD-a TIOŠ iz Tehničke Škole Čakovec također je nastupala na tom natjecanju i zauzela prvo mjesto. Iako je na početku bilo neizvjesno pitanje tko će ići dalje, odličnim trkama, bacanjima i skokovima uspjeli smo zadržati status najboljih u državi od prošle godine te se plasirati na daljnju razinu natjecanja.

S ukupno osvojenih 77 bodova u 6 disciplina + štafeta, uvjerljivo smo bili prvi, s 9 bodova prednosti ispred drugoplasirane Gimnazije I. Z. Dijankovečkoga iz Križevaca čija je ekipa imala 68 bodova. Trećeplasirana ekipa bila je Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola iz Varaždina koja je imala 50 bodova, a na četvrto se mjesto s 42 boda plasirala ekipa Srednje škole Marka Marulića iz Slatine.

Svakako treba navesti dečke, kao i postignute rezultate, koji su i ove godine ime naše škole s ponosom pronijeli među najboljim mladim atletičarima Hrvatske:

100m – Emanuel Varga 1. mjesto (11,86) i Matija Jambrešić  4. mjesto (12,49)

400m – Gabrijel Stojanović 1. mjesto (51,50) i Karlo Šoltić 2. mjesto (52,99)

1.000m – Sebastijan Kocen 4. mjesto (2:51,94) i Hrvoje Vugrinec 5. mjesto (2:56,30)

kugla – Lovro Kovačić 2. mjesto (12,49) i Stephan Šalamon 6. mjesto (11,68)

skok u dalj – Dario Balažin 2. mjesto (5,96) i Petar Novak 6. mjesto (5,37)

skok u vis – Bruno Ribić 1. mjesto (1,75) i Ivan Blagus 4. mjesto (1,63)

štafeta 4×100: Jambrešić – Stojanović – Šoltić – Varga (46,60)

Kako smo mi sportaši ljudi velikog srca, nećemo sebično isticati samo svoje uspjehe, pa ćemo i ovim putem navesti uspjehe naših prijatelja iz Županije i čestitati ekipama Nedelišća koje su osvojile 1. mjesto i u muškoj i u ženskoj konkurenciji za osnovne škole, čime su pokazali kako i ove godine planiraju biti u vrhu atletike u Hrvatskoj.

Čestitke upućujemo i ženskoj ekipi Gimnazije J. Slavenskog Čakovec koja je zauzela 1. mjesto za srednje škole te se pridružila već ionako velikom društvu ženskih ekipa iz drugih sportova koje su ranije osigurale mjesto na državnom prvenstvu. (Lovro Kovačić, 3. ET2)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije