Učenici Osnovne škole Štrigova posjetili PU međimursku

U srijedu 19. ožujka Policijsku upravu međimursku posjetili su učenici 1. i 2. razreda Osnovne škole Štrigova. Kiša koja je toga jutra padala nije nimalo pokvarila njihovo dobro raspoloženje potaknuto znatiželjom i uzbuđenjem što će imati priliku porazgovarati s “pravim policajcima”.

Učenike je dočekala policijska službenica za odnose s javnošću i povela ih u razgledavanje prostora Policijske uprave, te ih upoznala sa zaposlenicima, njihovim radnim okružjem i zadacima. Saznali su čemu služe osobna iskaznica, putovnica i vozačka dozvola, zašto registriramo vozila i sl.

U Postaji prometne policije Čakovec učenici su pokazali da dobro poznaju prometne propise koji se odnose na kretanje pješaka odnosno biciklista u prometu, a najviše  su oduševljenja pokazali kada su imali priliku sjesti na policijski motocikl i fotografirati se sa policijskim službenicima.

Policijski službenik Interventne jedinice policije upoznao ih je sa opremom i metodama koje ta policija koristi u svom radu, te sa službenim policijskim psom tragačem i njegovim vještinama. Na kraju su u sportskoj dvorani vježbali sa policijskim službenikom za stručno usavršavanje koji je “provjerio njihovu fizičku spremnost”, što su zdušno i spremno prihvatili.

Jednosatno druženje brzo je proletjelo i nakon što su se okrijepili i dojmljivo izmijenili svaki zanimljiv trenutak posjet Policijskoj upravi priveo se kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije