Gospodarska škola Čakovec: Put u Cambridge

U ponedjeljak, 24. veljače 2014. goda i dvije profesorice, koja je uključena u Comenius projekt “Lots of countries, just one Europe”, krenula ja na put u Cambridge. U projekt su uključeni učenici: Barbara Šnajcer i Goran Novak iz 2.PK i Patrik Črnčec iz 2.LŠ i profesorice Ana-Marija Bogdanović i Martina Bogdan.

Nakon napornog puta avionom i autobusom konačno smo stigli do Cambridgea gdje nas je čekao Daniel Blenkley, profesor škole “Parkside Community Colledge”.

U utorak, 25. veljače, profesor Blenkley organizirao nam je Scavenger hunt. To je bila jedna vrsta kviza u kojem smo imali postavljena pitanja, a mi smo morali tražiti odgovore po centru grada. To je potrajalo više od dva sata. Nismo uspjeli pronaći sve odgovore. Profesor Blenkley ja zadao baš teška pitanja! Pobjedničkoj ekipi nedostajao je samo jedan bod. Bravo za njih!

Našli smo i vremena za slikanje s počasnom stražom

Isti dan poslije podne vodič nas je u organiziranoj grupi proveo kroz centar grada i ispričao nam puno zanimljivih priča vezanih uz grad, studente i povijest grada.

U tom pubu okupljaju se mnogi znanstvenici koji uče i rade u obližnjim laboratorijima. Tako su upravo na tom mjestu Francis Crick i James Watson prvi puta javno objavili da ispituju DNK

U ovoj zgradi je radio i živio Stephen Hawking koji je u Cambridgeu obranio doktorsku disertaciju. Poznat je po proučavanjima na polju kozmologije i kvantne gravitacije, a njegova knjiga Kratka povijest vremena danas je jedna od najprodavanijih knjiga. On danas predaje matematiku i fiziku na istoj katedri na kojoj su nekad predavali Isaac Newton i Paul Dirac

U srijedu, 26. veljače, imali smo organizirani izlet u London. Pogledali smo Buckinghamsku palaču. Imali smo sreće jer smo vidjeli smjenu kraljičine straže. Nakon Buchingamske palače produžili smo kroz jedan od mnogobrojnih parkova (na širem području grada Londona postoji čak 1700 parkova) prema ostalim atrakcijama Londona.

U četvrtak, 27. veljače, profesorice su imale priliku prisustvovati na nastavnome satu. Uvjerile su se da i u Velikoj Britaniji učenici pretražuju internet za vrijeme nastave, a nastavnici se trude privući im pažnju.

U petak, 28. veljače, neki partneri već su otišli. Ni nama nije preostalo drugo nego da se oprostimo od novih prijatelja s nadom u ponovni susret.Naravno, obavili smo još last minute shopping.

Sve u svemu, bilo nam je lijepo i jedva čekamo idući susret koji će započeti 29. svibnja 2014. godine u Čakovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije