OŠ Belica u projektu Comenius

Početkom školske godine učenici šestih i sedmih razreda Osnovne škole Belica (članovi skupine Mladi Englezi) uključili su se u međunarodni projekt Comenius koji je jedan od potprograma Programa za cjeloživotno učenje.

Cilj programa za cjeloživotno učenje je stvoriti napredno društvo znanja, održivi ekonomski razvoj, veći broj kvalitetnijih poslova te jaču društvenu koheziju u Europskoj Uniji. Program potiče suradnju obrazovnih institucija širom Europe, mobilnost sudionika obrazovnog procesa, razvijanja tolerancije i multikulturalnosti.

Tijekom dvije školske godine učenici će obrađivati teme iz područja medija te će surađivati sa svojim vršnjacima iz grada Zalau u Rumunjskoj. Ovo bilateralno školsko partnerstvo financira se iz fonda Europske Unije. Naziv našeg projekta je ”Jačanje mladih putem medija” (Empowering Youth Through Media), a sve aktivnosti, radionice i dopisivanja bit će na engleskom jeziku.

Tijekom godine učenici će sa svojim voditeljima analizirati prednosti i nedostatke modernih i tradicionalnih medija, izraditi novinske i TV reklame, snimiti razne video uratke te putem Skype-a razmijeniti ideje i rezultate s učenicima iz Rumunjske. Posebno se veselimo njihovom posjetu u Belicu početkom svibnja ove godine te našem odlasku u Zalau.

Sve aktivnosti i zanimljivosti vezane za projekt možete pratiti na našem Blogu:
http://eytm-media.blogspot.com/

te na Twinspace stranici:
http://new-twinspace.etwinning.net/web/p99122

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije