U OŠ Domašinec održano predavanje o opasnostima interneta

Predavanjem za roditelje učenika od 5. do 8. razreda na temu “Opasnosti interneta” Policijska postaja Prelog nastavila je dobru suradnju sa Osnovnom školom Domašinec na preventivnim aktivnostima.

Predavanje je održano u utorak 28. siječnja, a održali su ga kontakt policajac Policijske postaje Prelog Spomenko Gojsek i policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju Tomislav Grubić, te predstojnica Obiteljskog centra Međimurske županije Lidija Vinković i psihologinja iz tog centra Jelena Ptiček, a prisustvovalo mu je oko 120 roditelja, što pokazuje da je tema bila aktualna i korisna.

Cilj predavanja bio je da se savjetima i stavom policije kao pomagača koji brine o dobrobiti zajednice potaknu roditelj da svojim pozitivnim pristupom Internetu djecu uvode u svijet znanja i nauče ih kako iskoristiti sve dobre strane interneta, ali i da prepoznaju i pravilno reagiraju na neprihvatljiv slikovni ili tekstualni sadržaj. Ovakav pristup je vrlo bitan jer na taj način roditelji stječu puno povjerenje djeteta koje uzvraća otvorenošću, ne skrivajući od roditelja neprimjerene ponude ili poznanstva putem interneta.

Tijekom predavanja policijski službenici roditelje su upoznali sa najčešćim oblicima nasilja putem interneta ili mobitela, zakonskim odredbama koje reguliraju to područje i predviđenim kaznama za počinitelje, te ih savjetovali kako da zaštite svoju djecu od ovakvog oblika nasilja, i kako da postupe ukoliko doznaju da im je dijete žrtva nasilja putem Interneta, odnosno kome da se obrate za pomoć.

Djelatnice Obiteljskog centra Međimurske županije roditelje su upoznale sa djelokrugom rada tog centra i posebno se osvrnule na poticanje odgovornog roditeljstva i skrbi o članovima obitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije