Besplatni zagrljaji svima na Međunarodni dan zagrljaja

Zagrljaj svima!

Pet do šest zagrljaja na dan učinit će vam život dužim i ljepšim, tako smatraju psiholozi, a zaključio je to i američki svećenik Kevin Zaborney još davne 1982. On je 21. siječnja proglasio Međunarodnim danom zagrljaja.

Da grljenje ima ljekovita svojstva, potvrđuju psiholozi. Osam zagrljaja dnevno treba nam da bismo se održali, a 12 zagrljaja na dan da bismo napredovali. Psiholozi navode kako je grljenje zdravo, posve prirodno i praktički savršeno.

Iz tog su razloga učenici ETŠ-a na inicijativu Vijeća učenika ETŠ-a poduzeli nesvakidašnju akciju. Naime, odlučili smo da putem zagrljaja svoju radost i pozitivnu energiju podijelimo s drugim ljudima. Tako je nekolicina nas prošetala čakovečkim ulicama u potrazi za ljudima kojima smo nesebično dijelili besplatne zagrljaje.

Takvu neobičnu pojavu Čakovčanke i Čakovčanci vrlo dobro su prihvatili. Ovim želimo skrenuti pozornost na ljubav, prijateljstvo i nesebično pomaganje, a prije svega želimo ukazati na to da se dobra djela mogu činiti sasvim lako, uz malo truda, i to sasvim besplatno. Cjelokupna akcije provedena je pod sloganom Zagrljaj svima! (Ivan Bajkovec, 4.ur)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije