Organiziran judo kamp tijekom zimskih praznika u OŠ Podturen

Tijekom zimskih školskih praznika Osnovna škola Podturen organizirala je za svoje učenike judo kamp u trajanju od 7. do 10. siječnja. Na kamp se prijavilo 78 učenika iz svih područnih te matične škole.

Ravnateljica Marijana Cerovec u suradnji sa koordinatorima projekta ” Judo u školama”, koji se promovira na području cijele Republike Hrvatske omogućila je učenicima upoznavanje osnova tog zanimljivog i dinamičnog sporta, te provođenje svakodnevnog treninga u trajanju od 11.00 do 13.00 sati.

Treninzi su bili odgojno obrazovnog karaktera, bazirani na upoznavanju osnovnih elemenata iz juda, kao što su padovi, ulasci u položaj za bacanja, borba na parteru i sl. Svi elementi su se izvodili uz puno zanimljivih vježbi prilagođenih tom dobnom uzrastu.

Trenerski tim predvodio je Milan Kolac, trener u “Judo klub Mihovil” iz Šemovca. Vlasnik crnog pojasa 3.dan iz Juda, te majstor Jiu Jitse. Bavi se trenerskim poslom 35 godina te je  instruktor specijalnih jedinaca ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Treba napomenuti da je ujedno i koordinator državnog projekta Judo u školama za sjeverozapadni dio Hrvatske.

Asistenti u provođenju treninga bili su članovi njegovog kluba koji treniraju minimalno 3 puta tjedno u klubu.

Magdalena Čurk učenica četvrtog razreda osnovne škole, koja se judom bavi već 4 godine. Julija Petek učenica 2. razreda strukovne škole Varaždin, 2012. godine brončana na juniorskom prvenstvu Hrvatske. Matija Poljanec, učenik elektrostrojarske škole Varaždin.

Kamp je motivirajuće djelovao na polaznike i roditelje što pokazuje da bi ovakav vid rada lako mogao naći poklonike unutar škola što je i cilj projekta “Judo u škole” koje podupire resorno Ministrastvo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije