Čitamo mi, u obitelji svi u OŠ dr. Vinka Žganca

Čitamo i mi, u obitelji svi je nacionalni projekt koji je pokrenula Hrvatska mreža školskih knjižničara. OŠ dr. Vinka Žganca sudjeluje već drugu godinu za redom.

Temeljni cilj projekta je povećati djetetov interes za čitanjem. Budući da interes za čitanjem počinje naglo opadati u 3.razredu, u projekt su uključeni učenici 3.razreda OŠ dr.Vinka Žganca i PŠ Gornji Kraljevec.

Svakog petka jedan učenik nosi ruksak sa 8 knjiga kući, a iduće srijede vraća u školu te prvih 15 minuta na satu hrvatskog jezika prepričava lijepe doživljaje. U  našem ruksaku se nalaze knjige iz različitih područja: Matilda i vještičji mačak; Koko; Mjesečari; Priča o jabukama; Drevni Egipćani; Igrom do sebe – 102 igre za rad u grupi; Pozdrav proljeću; Vitezovi i zamkovi.U tih pet dana koliko je ruksak u obitelji, svakog dana svi članovi obitelji odvoje najmanje 30 min.za čitanje i komentirajte pročitanog. Ovim projektom se nastoji potaknuti na čitanje sve članove obitelji jer najbolji čitači su djeca iz obitelji gdje se puno čita. U ruksaku se nalazi i bilježnica dojmova u koju se bilježe dojmovi o pročitanom.

Krajem studenoga je knjižničarka Lidija Kovačić Faić  predstavila projekt razrednici Daliborki Tuksar, roditeljima i učenicima na roditeljskom sastanku.

Sveti Nikola je u petak 6.prosinca 2013., u našu školu donio i jedan ruksak pun prekrasnih knjiga te je putovanje ruksaka moglo započeti. Prva ga je ponijela kući Marija Elena Hodić. Vratila je ruksak u školu puna lijepih dojmova, a napisala je i nekoliko stihova.

U petak 13. prosinca 2013. ruksak je krenuo u obitelj Lane Barbare Petak. Najviše joj se svidjela knjiga Egipćani pomoću koje je izradila ogrlicu, pisala hijeroglifima. Ruksak će se malo odmarati tijekom zimskih praznika, a u siječnju nastavlja svoje putovanje. (Knjižničarka Lidija Kovačić Faić)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije