Europski tjedan programiranja u I. OŠ Čakovec

U I. osnovnoj školi Čakovec svečano je obilježen Europski tjedan programiranja prigodnim druženjem na kojem su bivši i sadašnji učenici škole predstavili svoje softverske radove.  Na svečanosti su se okupili i učenicima izrazili svoju podršku u daljnjem radu njihovi roditelji, braća i sestre,  učitelji, ravnateljica škole Nevenka Šopar, predstavnici privatnih tvrtki i medija, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Uz svečano obilježavanje Europskog tjedna programiranja, u I. osnovnoj školi Čakovec održane su dvije radionice programiranja u suradnji s Microsoft Students Partner iz Varaždina, u pripremi su dvije radionice programiranja Lego robota u suradnji s Institutom sinergije znanosti i društva te radionica programiranja u suradnji s Tehnološko inovacijskim centrom Međimurje.

Na poziv predstavnice inicijative u Hrvatskoj Ivane Ružić, odazvale su se 64 osnovne i srednje škole, fakulteti, tvrtke i udruge sa gotovo  4000 sudionika. Diljem zemlje su se održale radionice programiranja, predavanja, prezentacije itd. i time smo zauzeli drugo mjesto u EU po brojnosti sudionika i aktivnosti.

#codeEU je inicijativa koju je pokrenula Neeile Kroes uz podršku DG Connect u Europskoj komisiji sa ciljem da se ljudi potaknu da uče programirati, da se svima nama pruži prilika da ostvarimo vlastite ideje i promijenimo svijet. Tehnologija oblikuje naše živote ali manjina odlučuje što ćemo i kako koristiti. Mi možemo učiniti puno više od korištenja, dijeljenja i “lajkanja”. Mi možemo ostvariti naše “lude” ideje i izgraditi stvari i usluge koje će donijeti radost drugima. Nikada nije bilo lakše napraviti vlastitu aplikaciju, izgraditi vlastiti robota ili izmisliti leteće automobile. Zašto ne prihvatiti izazov? To nije lagan put ali to je putovanje puno kreativnih izazova, zajednica koja pruža podršku i mnogo zabave. Više o inicijativi i aktivnostima potražite na: codeweek.eu i Facebook stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije