Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u TŠČ-u

Ovogodišnje Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje odlučili smo obilježiti na malo drugačiji način. Osim tradicionalne izložbe jesenskih plodova u holu Škole koju je postavila maturantica Ivana Lajtman, zamislili smo da bi bilo lijepo okušati se i u kulinarskom umijeću.  Želja voditelja aktivnosti bila je uvjeriti mlade ljude kako kuhanje nije rezervirano isključivo za bake, mame, tete i profesionalne kuhare, već je to korisna i zabavna vještina od koje je šteta unaprijed odustati.

Tjedan dana u knjižnici smo prikupljali recepte za vojnički grah, a u ponedjeljak,  14. listopada prihvatili smo se kuhače. I ovaj se put kao najangažiraniji pokazao učenik David Petek koji je, uz asistenciju učenika 2.ST razrednog odjela, odradio većinu posla.

Trebalo je pripremiti kotao, narezati čak 3 kilograma luka koji smo prepržili na laganoj vatri kako bi dobio zlatastu boju, narezati kobasice i neprestano miješati da ne zagori. Vjeroučiteljica je dan ranije namočila grah kako bi nam skratila vrijeme kuhanja. Dva i pol sata, koliko smo kuhali grah, brzo su nam prošla. Ugostili smo i fra Marka koji je blagoslovio kuhare, učenike i hranu.

Nikako ne smijemo zaboraviti pohvaliti našu vjeroučiteljicu Mirjanu Olčar koja je uložila puno truda u pripremu i provedbu aktivnosti, profesora Silvija Štefanca kao desnu ruku kuharu i ravnatelja Dražena Blažeku koji je osigurao materijalna sredstva te 2.S4 razrednom odjelu koji je sve na kraju pospremio.

Svi koji su probali grah na sva su usta hvalili kuhare, pa vjerujemo da, ukoliko im propadne karijera tehničara za računalstvo/računalnih tehničara za strojarstvo, mogu slijediti stope masterchefova Nikole i Ljube, naših  bivših učenika.

Svojim su nas specijalitetom naši majstori kuharstva opskrbili energijom za taj dan, ali – tajni sastojak čarobnog graha nisu nam prišapnuli. (TS)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije