Kazališna družina Pinklec učenike TŠČ-a počastila predstavom

Početak školske godine ujedno je i početak kazališne sezone. Tim su povodom, na poziv Davora Dokleje, član i glumac Kazališne družine Pinklec, učenici prvih razreda Tehničke škole Čakovec dobili priliku sudjelovati u kazališnoj predstavi za djecu i odrasle Snjeguljica mora umrijeti. Specifičnost ove predstave je u tome što gledateljima omogućuje da sami kreiraju priču i odabiru u kojem smjeru žele da se fabula razvija. Ovisno o grupnoj odluci koja se donosi na temelju glasanja pločicama, svima poznata priča razvija se u jednom, od 16 mogućih scenarija. (TS)

Svoje dojmove iznijeli su nam neki od učenika:

– Tijekom ulaska u kazališnu dvoranu, morali smo uzeti pločice sa slovima “A” i “B”. Odmah sam shvatio da će nam trebati za odgovaranje na pitanja jer sam na televiziji vidio najavu za ovu predstavu. Početak predstave nije mi se pretjerano svidio, no, kasnije, tijekom vrhunca radnje, promijenio sam mišljenje. Najviše mi se svidio čvrst karakter zlih likova kraljice i lovca iz čega možemo izvući pouku koja će nam služiti u životu: dobro se uvijek dobrim vraća, a nanijeto zlo nikad ne zaboravlja. (Alen Z.)

– Najviše su mi se mi svidjeli gluma i glumci. Kako su samo hrabro stali pred toliko kritičnih tinejdžera i glumili! Skakali su i padali po pozornici, kao u crtiću. Oči su mi stalno padale na kraljicu, naravno, zbog njene titule. Svidio mi se i način kako su glumci bez srama pred nama mladima izveli scene za odrasle. Glasanje nikad nije završilo kako sam ja htio, nego suprotno. Najviše mi je bilo žao kraljice. Tako lijepa, a patuljci će ju pojesti. Glumci imaju super smisao za humor, dobro sam se nasmijao. (Ingo K.)

– Predstava mi se svidjela jer je bila šaljivog karaktera. Svidjeli su mi se i glumci. Bilo je dobro izvedeno scenski, što se tiče osvjetljenja i ozvučenja. Dobro je bilo osmišljeno to što je publika sama mogla dati odgovore na postavljena pitanja glumaca. Svidio mi se također stav glumaca i njihovo kritičko mišljenje o svojim postupcima, što je i sama publika podržavala.
(Leon F.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije