II. OŠ Čakovec nagrada za najbolji slogan o vodi

Voda je faktor života, zato se svugdje mota!

U okviru ovogodišnjeg natječaja Hrvatskih voda “Najmlađi za vode Hrvatske”, koji su provele Hrvatske vode povodom Međunarodne godine voda, pristiglo je 38 prijava osnovnih škola za razne kategorije. Povjerenstvo Hrvatskih voda je, nakon pregleda svih dospjelih radova, donijelo odluku o dobitnicima nagrada u pet kategorija. II. osnovna škola Čakovec dobila je nagradu za najbolji slogan o vodi.

Slogan je osmislio učenik Jakov Sedlar (tada učenik 7. razreda, a sada učenik 8. razreda) na nastavi informatike, pod vodstvom učiteljice Ive Naranđe. Slogan je uklopljen u multimedijski online poster (glog) napravljen Web 2.0 alatom Glogster.


Patrik Patafta
, učenik sedmog razreda i član novinarske skupine II. osnovne škole Čakovec, razgovarao je s Jakovom i zapisao sljedeće: Jakov Sedlar osvojio je prvo mjesto na natječaju “Najmlađi za vode Hrvatske”, za slogan “Voda je faktor života, zato se svugdje mota!” Slogan je napravio u programu Glogster uz pomoć nastavnice Ive Naranđe. Nagrade je, s ravnateljem Vinkom Grgićem, preuzeo 5. rujna 2013. u Zagrebu.

Ondje su ga dočekale važne ličnosti poput ministra poljoprivrede i direktora Hrvatskih voda. Jakov je u Zagrebu vidio izložene radove i zanimljive prezentacije te dobio jednu nagradu za školu, a drugu za sebe. Škola je dobila aparat za istraživanje vode i pohvalnicu za prvo mjesto, a Jakov je dobio dvije majice: jednu s novim sloganom Hrvatskih voda, kornjačom Hrvojem, a drugu sa starim logom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije