Edukativna predavanja za polaznike Centra za odgoj i obrazovanje

U novoobojenom holu čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje 24. rujna održana su dva edukativna predavanja za učenice i učenike nižih razreda. Prvo je predavanje održala dr. dent. med. Tanja Rosić koja je učenicima govorila o važnosti higijene zuba. Drugo je predavanje održala Irena Brajković, policijska službenica za preventivu u prometu, koja je učenicima govorila o sigurnom ponašanju u prometu. Na predavanjima je sudjelovalo 30 polaznika i polaznica Centra.

Tanja Rosić je u sklopu projekta “S osmijehom kroz život” u svom jednosatnom interaktivnom predavanju učenike upozorila na važnost higijene zuba te ih upoznala s načinima pravilnog pranja zubi. Učenici su u sklopu prezentacije dr. Rosić vidjeli kako izgledaju zdravi zubi, ali i što se može dogoditi ako dozvole da im gric i grec nastane zube.

Učenicima se posebno svidio dio predavanja u kojem im doktorica Rosić pokazala veliki plastični zub, a koji su učenici rastavljali te se s njime fotografirali. Slogan akcije u sklopu projekta, koji zajedno provode Hrvatsko stomatološko društvo hrvatskog liječničkog zbora – Čakovec i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije ispred Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju jest “Samo zdravi zubi idu u školu”.

Policijska službenica za preventivu u prometu Irena Brajković održala je učenicima i učenicama Centra za odgoj i obrazovanje predavanje o kretanju u prometu. Učenici su aktivno sudjelovali u razgovoru s policijskom službenicom, koja ih je potanko upoznavala s pravilima sigurnog kretanja, a poseban je naglasak stavila na učenički prijevoz kombijima, kojima veliki dio učenika putuje u školu i iz škole.

Policijska je službenica na kraju predavanja nekim učenicama podijelila reflektirajuće prsluke, a kabinet za informatiku dobio je nove podloške za miš sa sloganom “Sigurno i vješto u prometu”. Predavanja su održana u holu Centra koji je ove školske godine (kao i svi prostori škole) zasjao u novim bojama. Zidovi Centra dobili su nove živahne boje zahvaljujući korisnicima programa Javnih radova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i vlastitim sredstvima Centra.

Ovim je predavanjima nastavljena dugogodišnja praksa upoznavanja učenika s navikama zdravog života i sigurnog kretanja u prometa, a samim time i uspješnog sudjelovanja u životu zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije