Gospodarska škola Čakovec na 6. mobilnosti u Poljskoj

U okviru EU projekta pod nazivom Wine-an European asset, potprograma Comenius multilateralna partnerstva, od 16. rujna do 21. rujna 2013. godine boravili smo u Poljskoj. U sastavu našeg Comenius tima bile su profesorice Vesna Stunković i Ivana Roža-Kermeci, profesori Kristijan Valkaj i Vedran Ivanković te Petar Padarić, Karlo Balent, Adrijan Berkić, učenici 2. razreda poljoprivrednih tehničara i Elizabeta Cindrić, učenica 3. PK razreda.

Škola domaćin bila je škola Marii Sklodowskiej-Curie iz grada Konskie. Grad ima oko 27 tisuća stanovnika, a nalazi se između Krakowa i Varšave.

Teme našega petog susreta  bile su proizvodnja medovine i proizvoda od meda. Kroz niz radionica i prezentacije postera svake zemlje o medu naučili smo na koji se način proizvodi medovina, upoznali smo se s upotrebom meda u ljekovite svrhe kao i s različitim okusima meda. Svaki tim napisao je i predstavio svoju fotopriču o medu.

Upoznali smo se s poljskom gastronomijom, degustirali sireve i nacionalna poljska jela- pieroge. Veselo je bilo prilikom učenja poljskih  plesova i poljske pjesmice o medu i Maji.

Posjetili smo grad Krakov koji nas je oduševio svojim impozantnim trgom i starim gradom.  Razgledali smo grad Zakopane, a bili smo i u poznatom rudniku soli Wieliczka. Na povratku posjetili smo i zloglasni nacistički logor Auschwitz kraj Birkenaua.

Uživali smo u gostoljubivosti naših domaćina kod kojih smo bili smješteni i teško nam se bilo rastati od novostečenih prijatelja. Kući smo se vratili obogaćeni novim iskustvima i predivnim uspomenama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije