Kolektivno online učenje studenata

Javio nam se Mario Novak koji nam je ukazao na novu metodu kolektivnog online učenja studenata. Kako su u ovu meotodu uključeni i studenti iz Čakovca vjerujemo da će biti zainteresiranih za ovakav način rada. Mario nam je napisao:

“Moja namjera je skrenuti pozornost na nešto što se događa među hrvatskim studentima i zbog čega ovo predstavlja nadu u bolje sutra koju je stvorila ova generacija. Hrvatski studenti su prvi u svijetu pokrenuli i počeli koristiti nove metode kolektivnog online učenja (princip koji postaje sve razvikaniji i popularniji van granica Lijepe naše baš zbog nas).

Svakom studentu je najbitnije položiti sve ispite i završiti godinu u roku, no na tom putu se dolazi do čestih nejasnoća u gradivu, zadacima, principima, danim skriptama itd. Ukoliko to želite riješiti trebali ste, do pred nekoliko tjedana, otići do asistenta ili profesora na fakultet (ukoliko ih ulovite i ako su voljni pomoći); uz ovaj projekt koji je proizašao iz ruku hrvatskih studenata moguće je povezati se sa studentima iz cijeloga svijeta i dobiti odogovor u roku od par minuta! Besplatno i jednostavno.

Projekt o kojem govorim smješten je na www.onetius.com i kao takav predstavlja početnu stranicu svih studenata. Ukoliko imate problem s spajanjem tisuću računala u mrežu ili problem s razumijevanjem anatomske građe čovjeka – postavite pitanje na www.onetius.com, upišete naziv vašeg fakulteta, ime predmeta u kojem ste naišli na problem te vlastiti e-mail/facebook_korisnicko_ime.

Nakon toga studenti iz cijelog svijeta vide da ste zatražili pomoć, te odgovor na pitanje možete očekivati u roku od par minuta. Ukoliko ste upisali svoje ime na facebooku – notifikaciju o novom odgovoru na  pitanje dobivate isti tren u vaš inbox, a isto možete dobiti koristeći klasičnu email adresu.

Budući da se unosi ime fakulteta i predmeta, na stranici možete instantno pregledati sva pitanja sa vašeg fakulteta ili sva pitanja vezana uz određeni predmet (moguće je primjerice pregledati pitanja vezana za predmet “umjetna inteligencija” koji se održava na vise fakulteta u svijetu i pomoći kolegama koji taj predmet slusaju u Kini, Boliviji ili Njemačkoj). Još je mali milijun mogućnosti i prednosti ovog projekta nad klasičnim načinom rada, zbog čega je i toliko koristan, više se može saznati na www.onetius.com i na www.onetius.com/faq.php.

Ovaj korak naprijed u studiranju predvođen je studentima Tehničkog fakulteta iz Rijeke i studentima iz Čakovca. Usprkos situaciji u kojoj smo, još uvijek se razvija, stvara i radi na boljoj budućnosti.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije