Posjet iz Afrike

Početkom školske godine OŠ Prelog uključila se u UNICEF-ov projekt Škole za Afriku. Svaki razred skupljao je novac za izgradnju škola u Etiopiji. Ujedno se i 25. svibnja obilježava Dan Afrike pa smo iskoristili te prigode i ugostili međimurskog Afrikanca.

Gospodin Kazimir Nomo-Nemi živi već 10 godina u Međimurju, a došao je zbog nogometa. Ovdje je zasnovao obitelji i ostao tu. Rodom je iz glavnog grada Kameruna. Pokazao nam je tipičnu afričku odjeću koju su nosile naše učiteljice i pedagoginja. Naučio nas je neke afričke pozdrave i pokazao nam neke afričke igre.

Pokazao nam je fotografije škola u selu i u gradu. Seoske škole nalaze se na otvorenom prostoru jer nemaju učionice. U gradu postoje prostorije za učenje, ali nemaju klupe. Učenici drže bilježnice na nogama i tako pišu. Nitko ne bira što želi jesti, već jedu ono što majka pripremi. Djeca nemaju računala, televizore i ostalu tehniku za zabavu, nego sami izmišljaju kako će se zabaviti.

Svi smo se odlično zabavili i nasmijali. Gospodin Kazimir bio je jako zabavan i zanimljiv, a njegov dolazak poučan. Potaknuo nas je da još više pomažemo siromašnoj afričkoj djeci. (Lucija Grabant, 5.c)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije