Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
'ZANIMLJIVE AKTIVNOSTI Fantastična bajkaonica' - projektni dan u OŠ Gornji Mihaljevec
OŠ Gornji Mihaljevec

mjesec hrvatske knjige

'ZANIMLJIVE AKTIVNOSTI Fantastična bajkaonica' - projektni dan u OŠ Gornji Mihaljevec

Projektnim aktivnostima učenika razredne nastave u sklopu projekta „Fantastična bajkaonica“ 15. studenog završilo je obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u OŠ Gornji Mihaljevec

Tim su povodom školu posjetile dvije kreativne i zanimljive gošće: književnica i prevoditeljica Srebrenka Peregrin i voditeljica likovne radionice Valerija Strutinskaja.

Dok je Srebrenka predstavila svoje knjige bajki – Bajkarenje, Bajkarice i Bajkari te vrlo živo pričala bajke sa različitih strana svijeta, Valerija je učenike uvela u svijet izrade mističnih bića, raketa za put u svemir i mjesta gdje žive dobre vile. Bajke su bile vrlo zanimljive, neobične i pune iznenađenja, razbudile su dječje glavice i potakle na maštanje, dajući djeci ideje za izradu najmaštovitijih likovnih uradaka.

Dan ranije s učenicima 2. razreda održan je Dan znanstvene fantastike, gdje su učenici kroz slikovnicu upoznali priču o Grickonji užasa, jednu od rijetkih, ako ne i jedinu iz žanra SF za djecu. Autor slikovnice je Zoran Krušvar koji je velikodušno donirao dva primjerka svoje slikovnice za školsku knjižnicu. Učenici su kroz projektne aktivnosti izradili strip o Grickonji užasa i, s obzirom na prevođenje kao temu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, preveli stihove i tekst na njemački i engleski jezik uz pomoć učiteljica Marte Lončar Vinković i Ivane Kaniški.

Obilježavanje Mjeseca knjige u suradnji s knjižničarkom Jelenom Kolar Dokleja ove je godine zaista bilo posebno interesantno te uvelike pridonosi poticanju učenika na čitanje i razvoju čitalačke pismenosti.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video