Videokonferencije u OŠ Strahoninec

U OŠ Strahoninec nastavnici i učenici osim što uče i rade koristeći raznovrsne nastavne metode, također redovito održavaju kontakte sa školama izvan Hrvatske putem videokonferencija.

Zahvaljujući projektu Comenius “Unity through Diversity” sklopili smo partnerstvo s 9 zemalja, što znači da ćemo do kraja školske godine 2013./2014. ostvariti 24 mobilnosti i posjetiti škole partnere u Poljskoj, Finskoj, Rumunjskoj, Sjevernoj Irskoj, Portugalu, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Turskoj. Neki su posjeti već provedeni, kao oni u Poljskoj, Finskoj i Turskoj, a u vrijeme kada se nastavnici fizički ne nalaze s kolegama partnerima iz Europe, organiziraju se videokonferencije gdje se aktivno uključuju i učenici. Do sada su provedene konferencije sa Španjolskom i Portugalom i to uglavnom između razreda koji se redovito nalaze online.

U sklopu Comenius i eTwinning tjedna u Hrvatskoj i u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, učiteljice koordinatorice projekta Tamara Vidović i Tea Horvatić organizirale su videokonferenciju u petak, 10. svibnja 2013., s Finskom školom Tiistilaa. Konferenciju je pratilo 300 učenika finske škole zajedno sa svojim nastavnicima i 50 učenika OŠ Strahoninec sa svojim nastavnicama engleskog jezika.

Na početku konferencije učenici su pozdravili jedni druge, rekli nešto o vremenu i trenutnim aktivnostima u svojoj školi, a zatim su pripremili kratak program jedni za druge. Učenici OŠ Strahoninec iz tamburaške skupine predstavili su sebe i rekli nešto o tamburici kao tradicionalnom hrvatskom instrumentu, a zatim odsvirali i otpjevali pjesmu “Ljubav se ne trži”. Nakon toga su finski učenici izveli jednu svoju tradicionalnu pjemu čime su razveselili naše učenike. Nakon kratkog razgovora, zajedno smo pjevali pjesmu “If you’re happy” i tako jedni drugima uljepšali dan te si poželjeli uspjeh na kraju školske godine i uspješnu buduću suradnju.

Nastavnici i učenici bili su radosni vidjeti jedni druge i što nastavljaju produbljivati svoje prijateljstvo, usprkos udaljenosti, još jednom smo dokazali da smo povezani i složni u zajedničkom radu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije