Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
DRUGA OŠ ČAKOVEC Domaćin 26. Državne smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola
Druga OŠ Čakovec

GLOBE ŠKOLE

DRUGA OŠ ČAKOVEC Domaćin 26. Državne smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održana je od 15.-17.05.2023. u Čakovcu i Toplicama Sv. Martin.

Na Smotri i natjecanju sudjelovalo je 40 škola iz cijele Hrvatske. 

globe skole Fotogalerija

Domaćin je bila II. osnovna škola Čakovec. Nakon prigodnog programa i otvorenja Smotre učenički timovi prezentirali su istraživačke školske projekte.

II. OŠ Čakovec predstavila se projektom iz područja pokrova “Bajkovita šuma GLOBE programa”, a uspješno su ga prezentirali učenici 8. razreda Luka, David i Marcel s mentoricom Biljanom Forgač.

U Toplicama Sv. Martin održan je drugi dio Smotre i natjecanja. Voditelji međužupanijskih centara predstavili su rad škola, a sudionicima se prigodnim pozdravnim govorom obratio načelnik općine Sv. Martin na Muri Martin Srša.

Orijentacijsko natjecanje je uspješno provedeno iako su vremenske neprilike onemogućile orijentaciju u području šumskog pokrova. 

Djelatnici i učenici škole domaćina s ravnateljicom škole Snježanom Odak Hrkač odlično su pripremili program i izrazito uspješno realizirali trodnevna događanja i tijek natjecanja.

Sudionici Smotre i natjecanja družili su se uživajući u prekrasnoj prirodi i prelijepom ambijentu Toplica Sv. Martin. Iz II. OŠ Čakovec zahvaljuju svima koji su svojim trudom, donacijom i aktivnim sudjelovanjem pridonijeli uspješnoj realizaciji ovog velikog državnog natjecanja.

Najnovije

Reci što misliš!