Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
OSTVARIO SAN SVAKOG 'MEHIĆA' Karlo Kontrec državni je prvak u Mehatronici!
Tehnička škola Čakovec

tehnička škola čakovec

OSTVARIO SAN SVAKOG 'MEHIĆA' Karlo Kontrec državni je prvak u Mehatronici!

Mehatroničar koji se razumije u sve - od modeliranja, crtanja raznih shema i konstrukcija do praktičnih radova u kojima je briljirao

- Naš državni prvak u Mehatronici Karlo Kontrec toliko je samozatajan i skroman da ga nismo uspjeli nagovoriti da nam se predstavi. Zato nam je u pomoć priskočio njegov prijatelj, kolega iz razreda, David Krivak - obajvila je Tehnička škola Čakovec.

Evo što David kaže o svom prijatelju za cijeli život.

'Karlo Kontrec kao učenik je tijekom srednjoškolskog obrazovanja pokazao da ga zanimaju sve grane tehnike. Svaki predmet doživljavao je ozbiljno i s određenom dozom respekta. Marljivim radom i zalaganjem na satu pokazao je zavidno znanje iz svih strukovnih predmeta. Mehatroničar koji se razumije u sve - od modeliranja, crtanja raznih shema i konstrukcija do praktičnih radova u kojima je briljirao. Svaki sat praktične nastave u laboratorijima i praktikumima Tehničke škole Čakovec dočekivao je s nestrpljenjem jer je znao da će na svakom nastavnom satu steći neka nova znanja, spoznati neke nove i brže korake kako doći do rješenja problema.

Tijekom četiri godine srednjoškolskog obrazovanja njegova su se znanja proširila do te mjere da je postao BROJ JEDAN u državi (San svakog „mehića“!). Kad bi naišao na problem, Karlo ne bi odustao ni od jednog zadatka, bio je uporan sve dok nije sve radilo i bilo onako kako si je zacrtao da treba biti. S određenom dozom interesa prema programiranju mikrokontrolera proširio je svoje znanje o industrijskim postrojenjima i načinu rada samih sustava. Veliku dozu respekta prema pneumatici, elektropneumatici i elektropneumatici upravljanoj preko PLC-a unio je u svaki nastavni sat kako bi bio bolji nego što jest, tj. da bi bio bolji od najboljeg - sebe samoga. Karlo je sa svakim nastavnim satom postajao sve spretniji i brži te se u razredu istaknuo po svojem zavidnom znanju i koncentraciji.

Svaki svoj zadatak riješio je najbrže što je znao, a svima nam je uvijek uskočio kako bi nam pomogao i riješio nas nedoumica koje su nas kočile u rješenju zadatka. Kao prijatelj, izvan nastave u učionicama, laboratorijima i praktikumima srednje škole s kosim prozorima, kad je bio u prilici, odvajao je svoje slobodno vrijeme kako bi riješio probleme koji su nas mučili, a on ih je već svladao.'
 

Najnovije

Reci što misliš!