Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
KAKVI MAJSTORI! Učenici Tehničke škole Čakovec osvojili četiri zlata i dvije bronce
Tehnička škola Čakovec

na državnom natjecanju

KAKVI MAJSTORI! Učenici Tehničke škole Čakovec osvojili četiri zlata i dvije bronce

Tehnička škola Čakovec još jednom je dokazala da je kvalitetom u samom vrhu srednjih škola u Hrvatskoj

U Zagrebu je od 10. - 12. svibnja 2023. održano trodnevno Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023. Tehnička škola Čakovec imala je čak sedam predstavnika u četiri discipline, a osim u natjecateljskom dijelu, bili smo domaćini discipline CNC I CAD/CAM tehnologije.

Kako smo potajno i priželjkivali, osim Davida Blažeke, Florijana Gotala i Jakova Biškupa učenika 3. razreda programa tehničar za računalstvo i njihovog mentora profesora Mirka Jambrošića za čiji smo uspjeh i osvojeno prvo mjesto u Međusektorskoj smotri učeničkog stvaralaštva, Elektrotehnika i računalstvo s projektom "Mikroklima – IoTŠČ" saznali par dana prije službenog otvorenja državnog natjecanja, oduševila nas je vijest da i ove godine imamo državnog prvaka – ove godine u disciplini „Mehatronika“ i da su naši učenici osvojili treće mjesto u disciplini „Robotika“.

Karlo Kontrec, učenik 4. razreda programa tehničar za mehatroniku u disciplini „Mehatronika“ doslovno je pomeo konkurenciju s 11,5 bodova više od drugoplasiranog i čak 37 bodova više od trećeplasiranog natjecatelja. Karlu i njegovu mentoru, profesoru Zlatku Lečeku hvala što su nas još jednom učinili najvećima i ponosnima! Ništa manje sjajan rezultat nije treće mjesto koje su u disciplini „Robotika“ osvojili Štefan Granatir, učenik 4. razreda zanimanje tehničar za računalstvo i Florijan Gotal, učenik 3. razreda zanimanja tehničar za računalstvo. Vođeni mentorom, profesorom Markom Markulijom, izradili su Vectora, višenamjenskog reprogramabilnog robota baziranog na Adruino Mega 2560. Dijelove robota učenici su modelirali u programskom rješenju Fusion360 i printani na 3D printeru. Učenik 3. razreda programa tehničar za računalstvo Lovro Latin koji se u disciplini Administracija IT sustava pod mentorstvom prof. Mirka Jambrošića plasirao se među TOP 7 IT-ovaca u državi.

Tehnička škola Čakovec prihvatila se i organizacije jedne od najzahtjevnijih disciplina „CNC i CAD/CAM TEHNOLOGIJE“ na ovogodišnjem državnom natjecanju. Profesori Marijan Horvat, Perica Hajdarović i Branko Stanić te majstori Dubravko Hozjak i Stjepan Fic kao i našeg bivšeg učenika, danas poslovnog partnera iz tvrtke MTH strojevi Nevena Bakača, a sve uz podršku ravnatelja TŠČ-a Dražena Blažeke iznijeli su najveći teret poslova kako bi se natjecanje odvijalo na najvišem nivou. Ravnatelj TŠČ-a najboljim je učenicima u toj disciplini uručio simbolične EMCO nagrade koje je osigurala tvrtka MTH strojevi i njen direktor, gospodin Ivan Lovrek.

Tehnička škola Čakovec još jednom je dokazala da je kvalitetom u samom vrhu srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Svemu tome sigurno je, osim predanog rada učenika sa njihovim nastavnicima i mentorima, pridonijelo i kontinuirano stručno usavršavanje profesora u okviru aktivnosti novog Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Čakovec u strojarstvu te mogućnosti svakodnevnog samostalnog rada na novonabavljenoj najsuvremenijoj opremi. 

Najnovije

Reci što misliš!