Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
VIDEO I FOTO Županijska smotra školskih zborova okupila 420 pjevača raspoređenih u 14 zborova
MH

ŽUPANIJSKA SMOTRA

VIDEO I FOTO Županijska smotra školskih zborova okupila 420 pjevača raspoređenih u 14 zborova

Smotra je bila podijeljena u dva dijela – natjecateljski i revijalni

U prepunoj dvorani čakovečkog Centra za kulturu održana je 8. Smotra pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije. Ovogodišnji domaćin i organizator smotre, uz Međimursku županiju bila je Treća osnovna škola Čakovec čija je ravnateljica Nataša Novak poželjela okupljenima dobrodošlicu istaknuvši kako je riječ o lijepoj glazbenoj priči satkanoj od ljubavi, predanosti i jednostavne ljepote dječjih glasova.

8. Smotra pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije Fotogalerija

Kako je istaknula voditeljica Županijskog stručnog vijeća glazbene kulture Marina Korunek ovogodišnja Smotra okupila je 420 pjevača raspoređenih u 14 zborova, 11 voditelja zborova, 5 korepetitora te 6 učenika koji su bili instrumentalna pratnja, posebno se zahvalivši svojim kolegicama i kolegama koji su motivirali djecu, okupili ih u zbor i uvježbali za Smotru.  

Smotru je otvorila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini naglasivši kako je Međimurje oduvijek bilo rasadnik dobrih pjevača i glazbenih umjetnika koji su se nakon školovanja uvijek rado vraćali u rodni kraj.  

Smotra se sastojala od dva dijela, natjecateljskog i revijalnog. U prvom dijelu nastupali su natjecateljski zborovi s posebnim propisanim programom, najprije dječji zborovi mlađeg uzrasta osnovnih škola (A kategorija), a potom troglasni dječji zborovi starijeg uzrasta osnovnih škola (B kategorija).

Njihove nastupe ocjenjivalo je Prosudbeno povjerenstvo kojeg su činili prof. Dada Ruža, prof. Branimir Magdalenić i prof. Tomislav Cvrtila. Zborovi koji osvoje najviše bodova imaju pravo nastupa na 66. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu početkom svibnja.

U A kategoriji natjecali su se Mali pjevački zbor Prve osnovne škole Čakovec, Pjevački zbor mlađeg uzrasta Osnovne škole Prelog i Dječji zbor mlađeg uzrasta Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec. U B kategoriji natjecali su se Veliki zbor Osnovne škole I.G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu, Veliki zbor Osnovne škole Štrigova i Pjevački zbor starijeg uzrasta Osnovne škole Prelog.

U revijalnom dijelu nastupali su Pjevački zbor 6.a razreda Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Dječji zbor Josip Vrhovski Nedelišće, Pjevački zbor Osnovne škole Donja Dubrava, Pjevački zbor višeg uzrasta Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba, Veliki zbor Umjetničke škole Miroslav Magdalenić, Mali zbor Osnovne škole Štrigova, Pjevački zbor višeg uzrasta Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec i Pjevački zbor Treće osnovne škole Čakovec. 

picture
 
picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!